Published On: Čet, stu 9th, 2017

OČEKUJE SE REAKCIJA IZ RS-a: Doris Pack nazvala Dodika ruskim korisnim idiotom

“Dodik nije bitan za same Ruse, ali Rusi vrlo rado prave probleme EU gdje god mogu. Možda je on jedan koristan idiot za njih. To je njemački termin za čovjeka s kojim se dade manipulirati u druge ciljeve”, rekla je Pack za N1.

 
Predstavnica u Europskom parlamentu Doris Pack rekla je da ne može zamisliti da RS bude neovisna te je komentirala najave o separatizmu i odnose predsjednika Srpske Milorada Dodika s Rusijom.

“Dodik nije bitan za same Ruse, ali Rusi vrlo rado prave probleme EU gdje god mogu. Možda je on jedan koristan idiot za njih. To je njemački termin za čovjeka s kojim se dade manipulirati u druge ciljeve”, kazala je Pack.

Navodeći da je “priključenje Srbiji izvan njenin zamisli”, te da “Srbija to neće htjeti jer žele u EU i neće se osvrtati na promjenu granica”.

“Dodik je jedan igrač na političkom polju, prvo je glasan, pa onda tih. Mislim da bi morao češće dobiti oštriji odgovor gdje će se malo povući. Ja ga ne mogu drukčije procijeniti nego kao takvim da je pokušao uvijek opravdati svoje mišljenje i uvijek je to potcrtavao srpstvom. U srpskom interesu nije toliko mržnje, nego da ova zemlja bude zemlja Srba, Hrvata i Bošnjaka i da to zajedno trebamo popraviti”, kazala je Pack za N1.

Kada je u pitanju eventualno priključenje Srbiji istaknula je da se “nada da je Vučić toliko pametan da kaže Dodiku: do ove crte da, ali ne dalje”.

“Putinu je svejedno šta se događa sa RS, neće ovdje u regiju doći pfening ruskog novca. Čak i svaki Srbin koji napušta RS ne ide u Rusiju nego ide u Njemačku, Austriju ili Švicarsku. Političari koriste to kako bi ovdje igrali svoju igru i kako bi ovu zemlju destabilizirali”, poručila je Pack.

Naglasila je da će investitori dolaziti u regiju, ako granice budu otvorene.

“Mi smo naučili da se ovdje moramo angažirati, ali imamo toliko problema unutar EU i oko nas. Ponekad imam dojam i dojam da vodeći političari u svojim zemljama ne prihvaćaju pomoć na ozbiljan način i misle da će se sve samo riješiti, ali neće. Onom koji je pogriješio mora biti rečeno da je pogriješio i da to mora uraditi na ispravan način. Mi želimo pomoći da zemlje između zemalja Balkana budu u većoj suradnji u tranzitu, energetskom sektoru. Ovdje će investitori dolaziti ukoliko imate otvorene granice”, zaključila je ona.

/Republikainfo.com/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x