Published On: Tue, Aug 18th, 2020

OČAJNIČKI APEL I NAJAVA PROSVJEDA U BIHAĆU Građani USŽ-a pod pritiskom 7.000 nelegalnih migranata koji stižu vlakom, autobusima. Gdje je država?!

Na Gradskom trgu u Bihaću 29. kolovoza biti će održani prosvjedi građana zbog migrantske krize u ovom gradu, javlja N1. Kako su najavili organizatori, cilj je promjena trenutnog stanja, sklanjanje stranih državljana s bihaćkih ulica i njihov human smještaj.

Glavni zahtjev je hitno rješavanje migrantske krize, izmještanje ilegalnih migranata iz Bihaća i sprječavanje priliva novih ilegalnih migranata u Unsko-sanski kanton.

Zatražena je i hitna reakcija Željeznica FBiH jer, kako kažu, talgo vlakovima stiže veliki broj migranata iz Sarajeva. Građani su zaprijetili i blokadom pruge.

Gostujući u Danu uživo na N1 televiziji, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, kazao je kako se u USK nalazi oko sedam tisuća migranata, od kojih je oko dvije – tri tisuće u i oko grada Bihaća. Tražio je hitnu reakciju svih MUP-ova i nadležnih agencija i institucija.

U međuvremenu, prosvjedi u Velikoj Kladuši ne jenjavaju i održavaju se iz dana u dan. Napadnut je i autobus koji je prevozio migrante, a na kojem su razbijena stakla. Građani Velike Kladuše također traže izmještanje migranata s ulica grada.

Prosvjedi građana Bihaća zakazani su za 29. kolovoz od 19 do 20 sati.