Published On: Pet, srp 20th, 2012

OBRATIO SE KRIVOM MINISTRU: Državni šef sigurnosti nema pojma u kojem kantonu je Ljubuški

Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović zatražio je da se hitno ispita slučaj brutalnog premlaćivanja novinarke i urednice portala tacno.net Štefice Galić, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Nema ničeg neobičnog da ministar sigurnosti zatraži ispitvanje slučaja. Dapače. Nedopustivo je, neprofesionalno i kontradiktorno, međutim, da ministar traži istragu, i istovremeno  presuđuje, da je incident, kojeg je policija u Ljubuškom okarakterizirala kao “tučnjavu dviju ženskih osoba”,  “brutalno premlaćivanje”. jedne osobe. Valjda tek treba istražiti što se točno dogodilo, ministre.

Zabrinjavajuće je, pak, to što ministar sigurnosti BiH ne zna da Ljubuški, gdje se dogodio incident nije u Hercegovačko-neretvanskoj. već u Zapadnohercegovačkoj županiji, pa je zahtijev umjesto ministru zapadnohercegovačkom Zdravku Borasu uputio “na pogrešnu adresu” Mariju Šulenti, ministru unutarnjih poslova HNŽ.

U priopćenju iz ministarstva sigurnosti BiH, naime, stoji: Od ministra unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Šulente zatražio je ( ministar Ahmetović, op-aut) izvještaj o ovom događaju, te dodatna pojašnjenja kakve su sigurnosne mjere poduzete prilikom projekcije filma “Neđo od Ljubuškog”, ali i što je kantonalna policija uradila na zaštiti obitelj Galić, koja je u svom kantonu već tjednima izložena medijskom linču.

I što bi sada ministar Šulenta trebao uraditi? Odglumiti Engleza i odgovoriti ministru Ahmetoviću da nikakve sigurnosne mjere nije poduzeo prilikom projekcije filma “Neđo od Ljubuškog” i da  ništa nije uradio na zaštiti obitelji Galić?

Ministar Ahmetović, priopćenjem je htio pokazati kako sve zna; da je Štefičin suprug  pokojni Nedeljko Galić, tijekom rata “spasio oko hiljadu Bošnjaka” da ne završe u logoru u Heliodromu, da je Štefica ” već sedmicama izložena medijskom linču”, da je “nezaštićena”, da “ima troje djece”, a pokazao je da ne zna, ono što i djeca u osnovnoj školi znaju, da Ljubuški u kojem Štefica živi nije u Hercegovačko-neretvanskoj, već u Zapadnohercegovačkoj županiji.

( R. I. / Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare