Published On: Pet, pro 24th, 2021

Obnavlja se parohijski dom u Stocu

Vršitelj dužnosti direktora Sekretarijata za raseljena lica i izbjeglice Republike Srpske Davor Čordaš potpisao je danas u Mostaru s parohom stolačkim Ratkom Zubcem sporazum o financiranju izgradnje parohijskog doma u Stocu, za koji je Vlada Srpske odobrila 50.000 KM.

Ovaj projekt, piše Srna, postoji već godinama. Ugovor je potpisan u Društvenom domu u mostarskom naselju Ortiješ, čiju je izgradnju također financirala Republika Srpska.

Potpisivanju su prisustvovali i predstavnici srpske zajednice u Stocu i Mostaru, mostarskog Ureda Vlade Republike Srpske, te srpski vijećnici u općinskim vijećima Stolac i Ravno.

Čordaš je rekao da je obnova parohijskih domova i vjerskih objekata uvijek poticala ljude da svoje ne zaborave.

“Gdje god se nije vratila crkva ili vjerska institucija, nikakvog povratka nije ni bilo. Posebno sam zadovoljan da u ovome domu, koji je također obnovila Vlada Republike Srpske, potpisujemo sporazum. Vjerujem da ćemo vrlo brzo biti i u parohijskom domu u Stocu”, rekao je Čordaš.

Čordaš je objasnio da je Vlada Republike Srpske za ovaj projekt odobrila 50.000 KM i da vjeruje da će dom biti završen u idućoj godini, a da će pomoć Republike Srpske biti nastavljena i u narednoj godini.

Predstavnik srpske zajednice iz Stoca Zoran Andrić zahvalio je predstavnicima vlasti u Republici Srpskoj na pomoći i naglasio da malobrojnoj srpskoj zajednici u Stocu izgradnja parohijskog doma znači mnogo.

“Ovaj čin opravdava sve aktivnosti koje su vođene do sada jer i taj objekt i odnos Republike Srpske mnogo znače građanima Stoca. Obnova parohijskog doma može započeti, ovo će biti prva faza. Ovaj iznos je značajan, ali bit će potrebno još sredstava”, rekao je Andrić, koji je i predsjednik OO SNSD-a u Stocu.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
djuro
djuro
7 mjeseci prije

Vraćaj Srbe dok nije kasno

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  djuro
7 mjeseci prije

Srbi se ne vraćaju tamo, gdje nije njihova vlast. Ako to nisi zamjetio u ovih 27 godina unazad, jazuk.