Published On: Čet, ruj 21st, 2017

OBMANULI PAPU: Gradonačelnik Skaka poveo dvojicu Hrvata i dvojicu Srba kao “dokaze” multietničkog Sarajeva

Izaslanstvo Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom, a na poziv apostolskog nuncija u BiH Luigia Pezzutoa, boravi u posjeti Vatikanu.

U izaslanstvu se pored gradonačelnika nalaze predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić, zamjenici gradonačelnika Ivica Šarić i Milan Trivić, te bivši gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

Nakon održane opće audijencije, članovi izaslanstva su se susreli sa papom Franjom te zahvalili što podržava “multietnički način života u Sarajevu i BiH”. Papa Franjo je na to odgovorio da je to jedini i pravi put. Kazao je da smo svi braća, da on moli za nas, te pozvao da i mi molimo za njega, priopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Papa Franjo je, kako se dodaje u priopćenju, poručio da i dalje “čuvamo multikulturalnost i multikonfesionalnost Sarajeva, po čemu je glavni grad Bosne i Hercegovine oduvijek bio poznat”.

Bio, ali više nije. Naime, prema rezultatima popisa stanovništva u BiH iz 2013. u Sarajevu živi 275.524 stanovnika, od čega su više od 90 posto Bošnjaci, navodi Hrvatski Medijski Servis. Hrvata je, naime, samo 13.607, a Srba još manje 10.442.

Gradonačelnik Skaka je prvi gradonačelnik Sarajeva koji je posjetio papu u Vatikanu./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>