Published On: Pet, tra 23rd, 2021

OBLJETNICE KOJE SARAJEVO NE ZANIMAJU: Jer naš rat s JNA “nije bio njihov rat”

Povodom obilježavanja 29. obljetnice oslobođenja Vojarne “Božan Šimović” u Čapljini, u petak je upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen križa u vojarni, te služena sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje u kapeli.

Svečanom polaganju vijenaca nazočilo je izaslanstvo Grada Čapljine zajedno s čapljinskim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata te izaslanstvom hrvatske komponente Oružanih snaga BiH.

Nakon čina polaganja vijenaca, u kapeli svetoga Mihovila održana je i sveta misa za poginule branitelje u oslobođenju vojarne, kao i za sve ostale branitelje, a predvodio ju je vojni kapelan don Ivan Turudić, objavljeno je na službenoj stranici Grada Čapljine.

Treba li podsjeati da niti za jednu oslobodilačku akciju HVO-a nema mjesta na FederalnaUbijačicaBIH.ba iz prostog razloga jer se o Hrvatima na toj rasističkoj TV kući ne smije pustiti ništa pozitivno i  u tom slučaju građani Bošnjaci morali biti suočeni s činjenicom da HVO nije samo UZP? Što bi značilo da se količina mržnje koju FTV pušta svaki dan u eter prema dva od tri konstitutivna naroda, mora smanjiti. A to je nedopustivo za “progres naše mlade i suverene domovine”.