Objavljujemo fotografije iz Dubaija: Narko bosa Edina Gačanina Tita čuvaju bivši federalni specijalci i odbjegli bihaćki džudista

Harun Sadiković je svojevremeno slovio za perspektivnog džudistu. Primao je stipendije iz proračuna i bio reprezentativac Bosne i Hercegovine. No, u rodnom Bihaću ga dugo nisu vidjeli. Tamo se trebao pojaviti 2. prosinca prošle godine na Općinskom sudu, gdje mu se sudi za nasilničko ponašanje i nanošenje lakših tjelesnih ozljeda policajcu Muhamedu Ziriću, koji je nakon te tučnjave preminuo.

“Nije se pojavio”, kaže nam sudija Općinskog suda Bihać Dino Muslić.

Kaže da je imao čvrsta obećanja da će Sadiković doći na ročište 28. prosinca. Ali više se nije pojavio.

“Njegov branitelj rekao nam je da je proteklih mjeseci imao natjecanje u Dubaiju. Tada je, kaže branič, imao problema s vizom. Rečeno nam je da je skinut s aviona i da je u nekoj vrsti pritvora u Dubaiju. Početkom siječnja izdao sam nalog za njegovo dovođenje pred Sud. Nisu ga našli. Sada sam izdao nalog za raspisivanje tjeralice”, pojašnjava sudac Muslić.

Odbjegli judaš Harun Sadiković u Dubaiju

Džudista Sadiković dovela je sud u zabludu. Istina je da je u Dubaiju. No nije točno da je tamo imao natjecanja i da su ga skinuli s aviona. On nema problema s vizom. Nije u pritvoru. Harun Sadiković je “tjelohranitelj”. I to vođi jednog od najmoćnijih svjetskih narkokartela – Edinu Gačaninu Titu.

Madež ispod lijevog oka otklanja svaku sumnju. Riječ je o Edinu Gačaninu Titu, šefu narkokartela Tito i Dino, koji zajedno s talijanskom Camorrom i irskom obitelji Kinahan kontrolira europsko tržište kokaina.

Edin Gačanin Tito

Ova fotografija je snimljena početkom siječnja. Objavljeno je to na Instagram profilu Haruna Sadikovića. Krajnje desno, iz vaše perspektive, je Edin Gačanin. Do njega onaj bez kose Ibrahim Miladin. Sa Miladinove desne strane je Dženis Kadrić. Sasvim lijevo Harun Sadiković. Podsjetimo ukratko. Ibrahim Miladin bio je pripadnik Specijalne policije Federalne uprave policije.

Harun Sadiković, Dženis Kadrić, Ibrahim Miladin i Edin Gačanin Tito

Primljen je, prenose mediji, preko federalnog ministra unutarnjih poslova Aljoše Čampare. Pripadnik Specijalne jedinice FUP-a bio je i Dženis Kadrić. Obojica su danas pod “tjelohraniteljem” Edina Gačanina Tita. Oni su vođu narkokartela pratili u rujnu 2016. godine, kada je boravio u Sarajevu.

Izvještaj FUP-a: Memija dočekao Tita

Gačanina je tada u sarajevskoj zračnoj luci dočekao biznismen Gordan Memija, čija je rent-a-kuma vlasnik automobila u kojima se vozio Tito sa svojom pratnjom, koju su uglavnom činili pripadnici Federalne uprave policije. Gačanin je u znak zahvalnosti Specijalnoj policiji donirao skupocjenu opremu, a donacija je evidentirana preko federalnog ministra unutarnjih poslova Aljoše Čampare, koji je tada dobio jedan komplet opreme. Osim toga, drugi Gačaninov suputnik Ibro Miladin (bio je) prijatelj je Gordana Memije, biznismena koji je, prema vlastitom priznanju, dočekao Tita na aerodromu i kojemu je iznajmljivao automobile za vožnju po Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Gordan Memija i Ibrahim Miladin

Osim dvojice bivših saveznih specijalaca, Tita čuva i džudista Harun Sadiković iz Bihaća. Učenik je Branislava Crnogorca, savjetnika federalnog ministra unutarnjih poslova Aljoše Čampare.

Sadiković i Crnogorac: čuvar narkobosa i savjetnik ministra policije

Tako na fotografiji snimljenoj prije nekoliko dana konačno možemo vidjeti specijalce FUP-a zajedno sa Edinom Gačaninom Titom.

“Drago mi je vidjeti braću”, piše Jason Woodham u komentarima.

Ovaj rođeni Britanac je svjetski poznati borac, a sada trener “Muaythaija” i boksa . Već dugo živi u Dubaiju. Osobni je trener Edina Gačanina Tita i njegovih sljedbenika. Ovo ispod je njihova zajednička fotografija snimljena prošle godine.

Jason Woodham s Titom i njegovom stražom

Idemo s desna. U narandžastom dresu je Harun Sadiković, džudista iz Bihaća. Do njega je Dženis Kadrić, bivši specijalac FUP-a. U sredini je Jason Woodham. S plavim rukavicama na rukama je Edin Gačanin Tito. Sasvim lijevo je Ibrahim Miladin, također bivši pripadnik Specijalne jedinice Federalne uprave policije. I ova fotografija nastala je u Dubaiju, gdje Tito godinama živi.

Edin Gačanin Tito jedan je od najmoćnijih ljudi u narko-biznisu. Povezan je, napisali smo, s talijanskom Camorrom te s članovima irske obitelji Kinahan. Vođa Camorre, Rafaele Imperiale, uhićen je prošle godine u Dubaiju. U istom gradu živi Daniel Kinahan, moćni boss iz Irske koji se pojavio kao organizator boksačkih mečeva između Tysona Furyja i Antonyja Joshue. Irski mediji, povezujući kartele Tito i Dino, te Kamora i Kinahan, ovaj su kartel nazvali “Super kartelom”.

Rujan je 2020. Los Sinchis, pripadnici padobranske specijalne jedinice policije u Peruu, sletjeli su u džunglu, u području La Convencion. U 48 sati akcije spriječili su proizvodnju 280 kilograma kokaina i uništili čak četiri i pol tone kemijskih zaliha za proizvodnju ove droge.