OBJAVLJENA PRESUDA BUJANCU: Kokainom je plaćao usluge prostitutki, policija ga je snimala i tajno pratila

U javnost je procurila presuda Velimiru Bujancu iz 2014. godine kada je osuđen zbog prodaje i navođenja na konzumaciju kokaina

List Novosti objavio je presudu Velimiru Bujancu kojeg je 2014. Općinski kazneni sud u Zagrebu osudio zbog prodaje i navođenja na konzumaciju kokaina, nakon čega se nagodio s tužiteljstvom. List se na objavu cjelokupne presude odlučio jer visoki dužnosnici i dalje Bujanca tretiraju kao uglednu osobu pa se kao takav pojavio i na božićnom domjenku predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Novosti podsjećaju i kako je Bujenac nedavno ponovno prijavljen Agenciji za elektroničke medije zbog gostovanja Ante Prkačina u njegovoj meisiji koji je tom prigodom kazao kako “žgepče treba za uši dovesti na Jelačić plac i javno objesiti” misleći pritom na bivšeg predsjednika Mesića. Zbog takvih izjava Vijeće nije osudilo Bujanca, međutim slučaj je proslijedilo Državnom odvjetništvu kako bi se utvrdilo je li došlo do kršenja zakona.

Bujanec je, podsjetimo, u siječnju 2016. doveo gomilu koja je urlala ustaški pozdrav, da bi tadašnjoj predsjednici Vijeća Mirjani Rakić uručio šajkaču uz riječi: ‘Ovu šajkaču mi je dala jedna žena iz Vukovara, pala je s četnika koji ju je silovao, ta me žena zamolila da vam to poklonim.’ A nakon tog svog gadljivog poteza dobio je pozive na domjenke i Plenkovića i Bernardića i predsjednice RH. Inače, u javnosti ga pamte i po fotografiranju u nacističkoj uniformi, razbijanju spomen-ploča borcima NOB-a, spaljivanju Feral Tribunea, prijetio smrću predstavnicima srpske manjine i aktivistima, a odnedavno i po presudi zbog klevetanja bivšeg SDP-ovog ministra Ranka Ostojića.

 

Trećeokrivljeni

U objavljenom dokumentu čiji predmet sadržava 1500 stranica osuđeni su i Davor Gašperat i Velimir Ripa, proglašeni krivim jer su “nabavljali tvari koje su propisom proglašene drogom, a koje su namijenjene neovlaštenoj prodaji te su ih neovlašteno prodavali i nudili na prodaju”, dok je treći okrivljenik – Bujanec, osuđen jer je “nabavio tvari koje su propisom proglašene drogom koje su namijenjene neovlaštenom stavljanju u promet i na drugi način ih neovlašteno stavio u promet te drugome omogućio trošenje tvari koje su propisom proglašene drogom i stavio mu na raspolaganje prostor radi njezinog korištenja”.

Bujanec je uhićen 2013., a prije njegovog uhićenja provedene su “posebne dokazne radnje” pri kojima su snimani njegovi telefonski razgovori te su tajno praćene neke osobe. Među ostalima, praćeni su Davor Gašparet i Sanela Metović, upravo zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Bujanec je osuđen jer je prilikom susreta sa Sanelom Metović od lipnja do listopada “u najmanje pet navrata koji su se odvijali jednom mjesečno u hotelskoj sobi hotela Vila Tina, gdje mu je ona uz novčanu naknadnu pružala seksualne usluge, davao joj da konzumira po jedan gram droge kokain”, ali i jer je u rujnu 2013. godine, na njezino traženje, pribavio veće količine raznih vrsta droga “u cilju da na takav način plati seksualne usluge”.

Snimani su i razgovori između Velimira Ripe i Bujanca koji od njega u više navrata naručuje i kupuje drogu.