Published On: Pon, lis 5th, 2020

Objavljen video gostovanja Prevljaka na TVSA: Da, rekao je “njiha”

Gostovanje kandidata SDA za načelnika Ilidže, ujedno predsjednika Županijskog obora SDA ŽS, Fikreta Prevljaka na TV Sarajevu izazvalo je žestoke reakcije. Jezičke vratolomije kojim se koristio Prevljak, poput riječi “njiha” umjesto “njih”, izazvale su podsmjeh građana ne samo Sarajeva nego i cijele Bosne i Hercegovine, piše PRESS.

Ovo gostovanje zasigurno će na prvu nasmijati sve gledatelje, a na drugu vratiti ih u tužnu realnost bosanskohercegovačke političke stvarnosti.

Neki od “najboljih” momenata gostovanja Prevljaka svakako jesu onaj u kojem govori da je “diplomirao na fakultetu profesor obrane i sigurnosti”, da se uključio u obranu “iliđanskog prostora”, da je pomagao braniteljskoj populaciji posebno “s mjesta federalnog savjetnika ministra, premijeru našem Novaliću” i tako dalje.

“Ogromna je obaveza da se nastavi pomaganje mladima jer mi je strahovita želja da mladi dođu do nekog zapošljavanja, svog krova nad glavom, da imaju svoj smještaj. da dobiju posao, kroz te neke stvari koje sam spreman da se zauzmem za ‘njiha’ i da prema njima učinimo. Mislim da bi mi mladi bili prioritet uz rješavanje još nekih problema”, izjavio je Prevljak.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>