Published On: Čet, pro 27th, 2018

Objavljen identitet policajca koji je cipelario prosvjednike u Banjoj Luci, PU sve demantira

Identitet policajca koji je nogama udarao prosvjednike u Banjoj Luci objavilo je danas Oslobođenje.

Prema njihovom pisanju, dotični policajac je Radenko Stakić, načelnik Sektora policije Policijske uprave Banja Luke.

Oslobođenje navodi kako je Stakić nogama udarao građane srušene na pod, a na snimci se vidi kako, nakon što su mu građani dovikivali “Alo, ne šutiraj!”, razjaren odlazi prema drugoj osobi tražeći novu žrtvu.

Stakić je, piše Oslobođenje, prije 5 godina bio smijenjen s funkcije načelnika Policijske stanice Lazarevo zbog zloupotrebe položaja i pomaganja banjalučkim lihvarima.

Prema pisanju Oslobođenja, Stakić je smijenjen 2013. godine zajedno s Goranom Guskom, šefom Kriminalističke policije u PS Obilićevo, zbog veza sa lihvarom Branislavom Smiljanićem zvanim Ćelo i drugim lihvarima koji su uhićeni u akciji „Knez dva“. Građani su svjedočili da su neki policajci tražili da zelenašima daju novac, a Stakić je bio su među osumnjičenima.

No, umjesto izbacivanja iz MUP-a RS ministar unutarnjih poslova Lukač je Stakića – promaknuo.

Podsjetimo, cijela regija već danima prati dramu koja se odvija u Banja Luci nakon što je priveden Davor Dragičević, otac pokojnog Davida Dragičevića čija smrt je više od pola godine nerazjašnjena.

PU Banja Luka: Radenko Stakić nije nogama udarao staricu, utvrđujemo identitet policajca

Iz Policijske uprave Banja Luka demantirali su danas da je Radenko Stakić nogama udarao staricu te da se utvrđuje identitet policajca.

“U autorskom tekstu koji je objavio na internet portalu Oslobođenja, a koji su prenijeli pojedini mediji, Vukanović tvrdi da je utvrdio identitet policijskog službenika, te da je isti u prethodnom periodu bio osumnjičen u vezi s izvršenjem kaznenog djela zelenaštvo.

Na osnovu analize videozapisa, utvrđeno je da se na videosnimku ne nalazi Radenko Stakić, koji se u datom trenutku nalazio u službenim prostorijama Policijske uprave Banja Luka, o čemu može posvjedočiti više osoba koji su se s njim tamo susrele, kao i snimci videonadzora u PU.

Rad na identificiranju policijskog službenika sa spornog snimka na koji se Vukanović poziva je u tijeku, a nakon identificiranja o svemu će biti informirana Služba za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu, Jedinica za profesionalne standarde, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Također, Vukanović je iznio niz neistina i laži o policijskoj karijeri Radenka Stakića i navodnim djelima koje je počinio, jer ovaj policijski službenik nikada nije bio disciplinski kažnjavan, niti je ikada vođen unutarnji ili kazneni postupak protiv njega. Također, u prethodnom periodu nikada nije obavljao poslove i zadatke u Policijskoj stanici Banja Luka-Obilićevo, kao što to ovaj političar tvrdi.

S obzirom na to da nijedan od navoda iz objavljenog teksta nije točan, stječe se utisak namjernog iznošenja tendencioznih i lažnih informacija, što nikako ne doprinosi ugledu medija koji bi trebalo da javnost informiraju objektivno i istinito”, stoji u demantiju iz PU Banja Luka.

Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare