Published On: Pon, svi 27th, 2013

"Obiteljska svađa" stigla do vlasništva nad Avazom

Medijski rat obitelji Radončić i Izetbegović, kao pozadina političkog sukoba i konkurencije Bakira i njgeove SDA s jedne i Fahrudina i njegovog SBB s druge strane, tijekom vikenda prerastao je u razmjenu udaraca odvjetničkih ureda.
Gostujući u emisiji Face TV-a, Bakir Izetbegović rekao je kako je Azra Radončić kupila Dnevni avaz te pitao odakle joj 200 milijuna i zašto nije platila porez.
Reagirajući na izjavu čalana predsjedništva BiH iz Odvjedničkog ureda Almine Pilav koji zastupa Radončićevu oglasili su se priopćenjem kako gospođa Azra Radončić nije kupila kompaniju “Avaz roto press” niti, kao fizička osoba, netko može imati toliki novac, “naročito ako se ne preziva Izetbegović”.
Kupac kapitala je pravna osba “Avaz”, ugovor je potpisao direktor Društva Faruk Čardžić, a po zakonima BiH, članica EU ili SAD-a i mnogih kapitalističkih država, na prodaju kapitala, udjela ili dionica porez se ne obračunava.
Netko tko želi voditi državu i godinama vara narod o ekonomskom razvoju, od blamaže pred stručnom javnošću, mogao se spasiti da je u proteklih 15 godina u dnevnim novinama pročitao makar jedan od više stotina objavljenih natječaja za prodaju kapitala mnogih državnih i drugih kompanija prodatih za vrijeme Bakirove vlasti u BiH ili nekada u životu pročitao svakodnevno izvješće sa Sarajevske burze koji objavljuju svi veći bh. mediji, dodaje se.
Znajući njegovu površnost i lijenost to možda i ne čudi, ali će u svakom slučaju Izetbegović – jer je u pitanju član Predsjedništva BiH – imati priliku na sudu objasniti svoje podvale, priopćeno je iz ovlašteng Odvjedtničkog ureda Almine Pilav.
DA/Dnevnik.ba