Published On: Uto, lis 8th, 2019

Obitelj Petković ima čak 11 djece i poručuje: ‘Najvredniji pokloni u životu se dobivaju besplatno’

Tina i Saša Petković iz Šenkovca roditelji su čak 11 djece: Noa (17), Tajna (15), Brigita (13), Vito (12), Lea (10), Pia (9), Fran (7,5), Viktor (5), Iskra (4), Filotea (2,5) i Florian (osam mjeseci). Njihovi najmlađe dijete krstio je u rujnu mons. Josip Mrzljak, piše IKA.

“Prije vjenčanja bili smo u vezi četiri i pol godine. Hodali smo u čistoći. Čekali smo da ja postanem apsolventica na fakultetu i da mi završe predavanja, kako ne bih morala često i dugo boraviti u Zagrebu. I onda smo se vjenčali. Ja sam imala 23 godine, a Saša 27 kad smo ušli u brak. Za mjesec dana slavit ćemo i zahvaljivati Bogu za 18 godina braka, 18 godina ljubavi i vjernosti”, otkriva Tina za Večernji list.

Njihovo troje djece ide u vrtić, a sedam u školu.

Otac Saša radi kao programer – sistem-analitičar, a supruga je domaćica i brine se o djeci i obitelji. Dok je bila trudna sa sedmim djetetom uspjela je diplomirati na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove i steći titulu profesorice filozofije i religijskih znanosti.

Finacijski se bore kao prosječna obitelj u Hrvatskoj i kažu da to nije presudno jer – najvredniji pokloni se u životu dobivaju besplatno.

“Uvijek je borba. Otvoriti se za novo dijete, udebljati se. Preživjeti sve poteškoće i čari trudnoće i poroda. Uvijek kažem da sam se devetog, desetog i jedanaestog poroda više bojala nego prvog. Jer uvijek je neizvjesno do kraja. Imali smo i mi “krizu trećeg djeteta”, odnosno borbe s nedoumicom kako se otvoriti trećem djetetu kad s ovo dvoje malih ne stignemo sve savršeno kvalitetno odraditi? Onda smo se odlučili posavjetovati s Bogom i dobili smo odgovor: “Tko želi svoj život sačuvati, izgubit će ga. A tko svoj život izgubi poradi Mene, živa će ga sačuvati!” I tako nismo više čuvali svoj život i tijelo samo za sebe i svoj komfor, nego smo se otvorili životu”, poručuje Tina.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare