Published On: Čet, svi 26th, 2022

Obilježena 78. godišnjica Desanta na Drvar

U organizaciji općine Drvar u srijedu je u toj općini svečano obilježena 78. godišnjica “Desanta na Drvar”.

Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca koja su položila brojna izaslanstva na spomeniku žrtvama fašističkog terora.

Vijence su, među ostalim, položila izaslanstva općina Drvar, Istočni Drvar i Drinić-Petrovac, kao i organizacije koje njeguju tradiciju Narodnooslobodilačke borbe iz Bugojna, Ilijaša, Cazina, Banjaluke, Beograda, Tuzle, Mostara, Srebrenika, zatim izaslanstva Tuzlanskog i Sarajevskog kantona te braniteljske udruge Drvar-Istočni Drvar.

U svom prigodnom obraćanju načelnica općine Drvar Dušica Runić istaknula je kako je upravo u Drvaru ostvarena pobjeda nad fašizmom.

“Drvar je 25. svibnja 1944. godine rekao ‘ne’ neprijatelju i tako upisao svoje ime među heroje”, kazala je Runić, naglasivši da se Drvar s ponosom prisjeća bogate povijesti te odaje počast svim žrtvama koje su život dale za slobodu.

U kulturno-zabavnom programu sudjelovala su kulturno-umjetnička društva iz Drvara i Glamoča, djeca iz dječjeg vrtića “Majka hrabrost”, etno-ansambl “Uspomene” i etno-grupa “Carza”.

Izvor:pogled.ba

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments