Published On: Čet, svi 26th, 2022

Obilježena 78. godišnjica Desanta na Drvar

U organizaciji općine Drvar u srijedu je u toj općini svečano obilježena 78. godišnjica “Desanta na Drvar”.

Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca koja su položila brojna izaslanstva na spomeniku žrtvama fašističkog terora.

Vijence su, među ostalim, položila izaslanstva općina Drvar, Istočni Drvar i Drinić-Petrovac, kao i organizacije koje njeguju tradiciju Narodnooslobodilačke borbe iz Bugojna, Ilijaša, Cazina, Banjaluke, Beograda, Tuzle, Mostara, Srebrenika, zatim izaslanstva Tuzlanskog i Sarajevskog kantona te braniteljske udruge Drvar-Istočni Drvar.

U svom prigodnom obraćanju načelnica općine Drvar Dušica Runić istaknula je kako je upravo u Drvaru ostvarena pobjeda nad fašizmom.

“Drvar je 25. svibnja 1944. godine rekao ‘ne’ neprijatelju i tako upisao svoje ime među heroje”, kazala je Runić, naglasivši da se Drvar s ponosom prisjeća bogate povijesti te odaje počast svim žrtvama koje su život dale za slobodu.

U kulturno-zabavnom programu sudjelovala su kulturno-umjetnička društva iz Drvara i Glamoča, djeca iz dječjeg vrtića “Majka hrabrost”, etno-ansambl “Uspomene” i etno-grupa “Carza”.

Izvor:pogled.ba

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kiklop
Kiklop
1 mjesec prije

Tko je slavio ili obiljezavao desant na Drvar.Jugosloveni ili Njemci?????
Mozda su oni antifasisti sa Mesicem i Pusici (brat i sestra) preselili se iz Kumrovca u Drvar.

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
1 mjesec prije

Važno je da BOSNU i bodnje buje dudeci …Joza, njofra…