Published On: Ned, lip 20th, 2021
#3rd | By Desk

Obilježena 29. Obljetnica oslobođenja Bijelog polja

U sklopu manifestacije Lipanjske zore, u subotu je kod crkve Srca isusova u Potocima služena sveta misa za poginule Hrvate (branitelje i civile) Bijelog polja i okolnih mjesta koju je predvodio don Josip Galić. Prije svete mise položen je vijenac za poginule pripadnike 3.cimske bojne na putu za Rujišta a poslije mise kod spomenika poginulim braniteljima upriličeno je polaganje vijenaca, paljenje svijeća i fotografiranje pripadnika 1.bojne Bijelo polje.

Hrvati Bijelog polja i samo naselje pretrpilo je veliku srpsku i muslimansku agresiju u proteklom ratu gdje je poginulo čak 106 branitelja i civila.

I ove godine u organizaciji Udruge Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a postavljene su zastavice na vidljivim mjestima te dogovoren jači angažman za 30.obljetnicu koja se obilježava iduće godine.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>