Published On: Pet, stu 2nd, 2012

Obilježavanje blagdana Dušnog dana u postrojbama OSBiH

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvama za poginule, nestale i umrle branitelje HVO-a danas su postrojbe Oružanih snaga BiH obilježile blagdan Dušnog dana.

Kako je rečeno Feni u Ministarstvu odbrane BiH, Dušni dan je na prigodan način obilježen u Odžaku, Orašju, Brčkom, Domaljevcu, Tuzli, Kreševu, Fojnici, Novom Travniku, Busovači, Žepču, Zenici, Usori, Bihaću, Jajcu, Uskoplju, Varešu i Bugojnu, odnosno na spomen-obilježjima i grobljima u tim gradovima.

Dan ranije, u srijedu su delegacije Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH pohodile sarajevsko groblje sv. Josip, gdje su, također, položeni vijenci i upaljene svijeće u povodu Dušnog dana, a u Crkvi sv. Ćirila i Metoda služena je misa zadušnica, koju je predvodio vojni biskup msgr. Tomo Vukšić.

Osim Sarajeva, polaganje vijenaca i mise zadušnice u srijedu su upriličeni i u Mostaru na groblju “Masline” i ispred spomenika poginulim braniteljima kod Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača”, u Banjoj Luci u vojarni “Kozara”, Kiseljaku na spomen-obilježju, Travniku u kasarni “Travnik” i spomen-obilježju “Pravulje”, te Križančevom Selu kod Viteza na spomen-obilježju.

Kako je najavljeno, 3. studenog bit će upriličeno polaganje vijenaca, molitva za umrle i sv. misa zadušnica na spomen-obilježju u Kupresu.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare