Obećao ga sinu, a on poginuo: Hrvat u suzama slavio naslov

Nogometaši Monterreyja osvojili su naslov meksičkog prvaka nakon što su u dvije finalne utakmice bili bolji od Americe, a za njihovog trenera Argentinca Ricarda Antonia Mohameda Matijevića (49) bio je to poseban trenutak u životu.

Naime, trener libanonskog, sirijskog i hrvatskog porijekla je davno svom sinu Farydu obećao kako će jednog dana osvojiti naslov prvaka na klupi Monterreyja čiji je dječak bio veliki navijač.

Nažalost, tijekom svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine, tada devetogodišnji Faryd je poginuo u prometnoj nesreći, dok je Antonio Mohamed, ili “El Turco” (Turčin), kako ga zovu u Argentini, zamalo ostao bez noge.

Obećanje je ispunio 13 godina nakon nesreće osvojivši naslov prvaka nakon velike drame. Nakon što su obje finalne utakmice završile rezultatom 2-1, Monterrey je osvojio titulu boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Mohamed, kojem je hrvatsko prezime Matijević s majčine strane, nije mogao suspregnuti emocije nakon što je vratio trofej Monterreyu i tako ispunio obećanje svom pokojnom sinu. Dok su njegovi pomoćnici slavili i skakali, “Turčin” je briznuo u plač držeći u rukama krunicu kao uspomenu na sina.U trenutku vam se život može promijeniti. Od tog trenutka se moj život promijenio. Pokušavam osloboditi tu bol, transformirati je u pozitivnu energiju, kazao je Mohamed otkrivši kako nakon nesreće živi u stalnim epizodama depresije i razmišljanjima o mirovini.

-Svi iza sebe imamo povijest boli, ali moram uživati ​​u svojoj djeci, životu i gledati pozitivno naprijed.

Tijekom igračke karijere dvije je godine igrao za Fiorentinu, te niz južnoameričkih klubova. Upisao je samo četiri nastupa za Argentinu, ali je u dresu Gauča osvojio Copa America 1991. godine. Dvije godine je igrao za Monterrey i tada je obećao sinu kako će se jednog dana vratiti na stadion “El Gigante de Acero”.

Vratio se 2015. i tri godine je vodio klub, ali nije uspio osvojiti naslov prvaka premda je prije toga bio prvak na klupi Americe i Tijuane. Prošle godine nakratko se okušao i u Europi, šest mjeseci je vodio Celtu iz Viga, ali je dobio otkaz.

Nakon kratkog izleta u Celtu i Huracan ponovno je ove sezone sjeo na Monterreyevu klupu. Na nedavnom klupskom svjetskom prvenstvu u polufinalu je dobro namučio Liverpool. Monterrey je do sudačke nadoknade držao 1-1, a tada je Roberto Firmino zabio za pobjedu “Redsa”.