Published On: Sat, Jul 16th, 2016

OBAMA UZ ERDOGANA: Podržavamo demokratski izabranu vladu, svako nasilje treba spriječiti

Američki predsjednik Barack Obama razgovarao je u petak s državnim tajnikom Johnom Kerryjem o događajima u Turskoj te su se složili da bi sve strane trebale poduprijeti demokratski izabranu vladu, pokazati suzdržanost i izbjegavatu bilo kakvo nasilje ili krvoproliće, objavila je Bijela kuća.

“Državni je tajnik naglasio da će se State Depratment nastaviti fokusirati na sigurnost i zaštitu američkih građana u Turskoj. Predsjednik je zatražio od državnog tajnika da ga nastavi informirati o daljnjoj situaciji”, navodi se u priopćenju iz Bijele kuće.

Kerry je u svom priopćenju naveo da je istaknuo “apsolutnu podršku” SAD-a turskoj demokratski izabranoj, civilnoj vladi tijekom svog telefonskog razgovora s turskim ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavusogluom.

“Večeras sam razgovarao s ministrom vanjskih poslova Cavusogluom i naglasio da SAD apsolutno podržava tursku demokratski izabranu, civilnu vladu i demokratske institucije”, navodi se u njegovom priopćenju te dodaje da Washington prati situaciju u Turskoj s “krajnjom zabrinutošću”. /Hina/HMS/