Published On: Uto, pro 18th, 2018

O POLITIKAMA NEDODIRLJIVIH IZ OHR-a ILITI: Gospodo, s kojim pravom vi drugima docirate o destruktivnosti?

 

Kada je 1999-e godine postavljen za Visokog predstavnika u BIH Wolfgang Petritsch nije tu poslan da blokira državu i procese u njoj.

Imao je misiju BIH povući ka  europskim vrijednostima.  Štititi Dayton  i predati mandat nasljedniku. Kući je otišao bogatiji za nekih milijun eura plaće. No to nije bio dovoljan novac za kupiti vilu u pitoresknom Dubrovniku. A svidio se njemu Dubrovnik pravo. Pa ju je ipak kupio.

Vlasnik vile postao je nakon što je usred bijela dana ušao u Hercegovačku banku. Tenkovima. Svu aktivu iz Hercegovačke banke prebacio je u Raiffaisen bank. Koliku proviziju mu je dala ta banka možemo samo nagađati. FTV nas ništa nije izvjestila o tome. Nisu imali viška reportera. Pljačku privatne BH banke FTV je nazvao borbom protiv rušenja ustavnog poretka i pozdravili su taj čin. Nemamo dakle pojma otkud Petritschu pare i od kog je kupio vilu.

piše: Ivan Šušnjar l poskok.info

S Wolfgangom Petritschom započinje era otvorenog političkog nasilja međunarodne zajednice  u BIH.

Umjesto čuvanja Daytona Petritsch je potpuno uništio njegovu ustavnu jezgru –  Ravnopravnost.

U prvoj polovici 2002.godine on je nametnuo amandmane na Ustave entiteta uobličene na temelju Sarajevskog sporazuma koji je “u ime Hrvata u BiH” i u svoje osobno ime potpisao predstavnik “Alijanse”, nekadašnji čelnik HercegBosne Krešimir Zubak. Cijena je to ulaska u Alijansu. Tim amandmanima Zubak potpisuje Hrvatima status političke manjine i u Federaciji. Njemu je smetalo što su Hrvati u Srpskoj u lošijem položaju nego u Federaciji pa je potpisao derogiranje njihovih prava  u Federaciji. Tako da budu koliko toliko izjednačeni. Isti je to Zubak koji je u Parizu  parafirao Dayton, kada Dayton i formalno stupa na snagu. Sve je taj potpisao što se potpisati dalo. Slično kao i Mesić. Samo da u Haag ode u svojstvu svjedoka umjesto kao optuženik.

 

 

Kuća u Mlinima. Vlasništvo nepoznatog bosanskog teroriste i pljačkaša banaka s početka 21. stoljeća Wolfghanga Escobara #akosipošlaspavatbilatilakanoć #trubadur #gospar #gospodin

Navedeni Petritschev  udar na Ustav najveća je prepreka  ravnopravnosti Hrvata u BiH. One ljude koji su se protiv toga pobunili jednostavno je smijenio. Ako su se nastavili buniti zatvarao ih je. Oni koji su se pokajali postali su njegovi prijatelji i kooperanti, a njegovi mediji proglasili su ih novim nadama za BIH.

Ti ključni amandmani koji su dokinuli Dayton, na sreću nisu dobili potporu u Parlamentu FBiH do današnjeg dana. Hrvati su im rekli “Ne!”. Formalnopravno i ustavno oni su nevažeći su ali fingiraju zahvaljući sili OHR-a. Isti ti amandmani drže zemlju u agoniji i ne daju joj naprijed. Isti taj OHR, koji je Bosni i Hercegovini poklonio taj ustavni teret koji ju koči, proziva političare u BIH zato što ne vuku zemlju naprijed. Zemlju koju je upravo OHR zakočio.

Petritsch ništa  od austrijske pedantnosti nije implementirao u BIH. Osim austrijskih banaka i pedantnosti njihove naplate kamata. Petritsch nije europeizirao BH društvo. No BH društvo jeste balkaniziralo Petritscha.

U pravu je sarajevski Krug 99. Eto dokaza da Bosna doista ima snažno metafizičko zračenje i hiljaduvjekovnu državnost kada je u stanju asimilirati i najveće Europljane a od tihog bečkog dječaka preko noći napraviti teroristu. Umjesto da je Petritsch nas podučio kako biti gospodstvo  i kulturni lacij,  mi smo njega naučili kako se voze tenkovi i pljačkaju banke. Sram nas bilo!

Ironiju na stranu no Austrija se nikada nije ispričala građanima BIH zbog Wolfganga. Kada se nedavno jedan Bosanac zaletjeo usred Gratza u svjetinu i pobio  nešto austrijskih građana, slale su se sućuti, isprike iz BH ambasade. BiH se tako pokazala kao uljuđena zemlja koja iskazuje određenu dozu empatije.

Austrijska država nema empatije.Ona nikada Petritscha  nije optužila za kršenje međunarodnih ugovora a niti za pljačku banke. A morala je. Jer bez obzira što on ne odgovara nikome za ono što čini tu kao predstavnik međunarodne zajednice, u svojoj zemlji morao bi odgovarati za svako kazneno djelo koje počini  van Austrije. Ili Austrija možda želi bh građanima poručiti da su pljačke banaka skroz ok,  i da trebaju proći nekažnjeno i građani BIH koji eventualno opljačkaju austrijsku banku?

Poslije Petritscha, u BIH dolazi još veći gospodin. Paddy Ashdown. Njegov zadatak bio je također čuvati Dayton, barem ono što je ostalo od njega, raditi na privođenju ratnih zločinaca, čuvanju onog što je ostalo od Daytona i na demokratizaciji odnosa. Ashdown je liberalni demokrat i militantan lik, urnebesne vojne povijesti, koji je svoju vojničku narav dokazivao i  nad Ircima Sjeverne Irske.

No tu kaže, nije bio postavljen da ratuje. Trebao nas je podučiti kako se jede engleski doručak i kako se fino drži salveta. S Paddyem smo trebali postati kudikamo veći Europljani nego s Wolfgangom. Jer ipak je Paddy čovjek s Otoka koji ima iskustva s podijeljenim sredinama. Recimo s Belfastom.  Njegova iskustva s tim gradom jamčila su nam kako će on učiniti sve da Mostar ne postane nalik na Belfast. Podijeljeni grad. No uspjeli smo pokvariti i ovu divnu dušicu.

Umjesto učenja bontonu Paddy je  pomagao  odgoditi  uhićenje  Karadžića.  U pauzama kada bi podvodio curice na jablaničkoj vikendici. To za Rašu je priznao nakon mandata i od tada u BIH ne važi za uglednog  gosta. No dok je pričao o izmišljenoj  salveti i Tuđmanu, važio je. To je ujedno jedina salveta kojoj nas je podučio.

Ashdown je nastavio Petritschevim stopama destrukcije. Nametnuvši Statut Mostara i odbivši nametnuti recipročan Statut Travnika jasno je dao do znanja kako je politika Međunarodne zajednice jednoetnička i nacionalistička, kako podržava nacionalni projekt jednog naroda, za račun saudijskih galona nafte i kako praktički onaj najmanji narod u BIH treba imati ulogu kolateralne žrtve nad kojom se namiruju svi. Saudijci, Turci, Britanci, Sarajevo…

Nakon odlaska iz BIH izjavio je:  Bilo je iritirajuće, frustrirajuće, depresivno, divno i ogromna privilegija. Ništa se ne može porediti s tim u mome dugom životu. Ne mogu ni zamisliti kakav bi mi život bio bez toga.

Ljubitelj maloljetnica sa Jablaničkog jezera u društvu vjerne supruge #jednomseživi #gospodin

Ostao čovjek impresioniran.  Normalno. Gdje ćeš većeg poklona jednom notornom kolonijalisti od mogućnosti da  u 21-om stoljeću na rubu Europe kao igračku dobije svoju privatnu koloniju sa faraonskim ovlastima u njoj.

Nikada se  Paddy nije ispričao za nametnuti i nepravedni Statut a nije ni njegova država. Nisu se Britanci ispričali puno moćnijim kolonijama gdje su klali i otimali, pa što bi onda ovakvim nebitnim nama?

Ustavni sud pak, koji se proglasio nenadležnim! za amandmane oko Ustava FBIH koje je namentuo Petritsch, radi jako važan  pravosudni gaf, i proglašava se ovaj put nadležnim! za amandman oko Mostara koji je namentuo Paddy te donosi odluku kako je Statut protuustavan. Time je Ustavni sud pokazao  da  ipak ima nadležnost za poništiti Petritscheve amandmane kao protuustavne, bez obzira što se u prvoj odluci o nenadležnosti postavio kao politički sud.

Istovremeno sa direktnim nasiljem OHR-a nad Ustavom BIH, u BIH traje svakodnevna agresivna i nasilna promjena narativa u opisivanju BH stvarnosti koju odrađuju OHR-ovi mediji, javni servisi u koje su postavili svoje ljude. Zanimljivo OHR u medije postavlja bivše komunističke ideologe, jednoumne profesore marksizma koji tek odrađuju naredbe, nemušti da odgovore trenutku koji novo doba postkonfliktnog društva traži od njih. Oni ionako mržnjom zatrovanu BH stvarnost dodatrno truju svakodnevnim optužbama OHR-u nepoćudnih politika.  Netko je shvatio da je u BIH problem imati tri  vojske koje su svaka za sebe, kako tvrde  vodile ispravnu borbu, pa se jednostavno odlučilo samo jednu vojsku i jednu politiku proglasiti dobrom i prodržavnom a ostale lošima. Tako je odred El Mudžahid postao domoljubna satnija a odredi Hrvata iz BIH strani agresor na našu zemlju. Netko je procijenio da BIH ne može imati tri oficijelna tumačenja rata, pa se odlučilo prihvatiti samo jednu istinu kao onu koja je bila ispravna. Ostale istine bile su pogrešne istine.

Zasluge za mir, u BIH su se, vrlo brzo, sa Hrvatske i Hrvata, čija su vojna djelovanja i stotine poginulih, pred Oluju i u Oluji i dovela do promjene geopolitičkih odnosa u regiji i stvorila uvjete za Dayton prebacile na međunarodnu zajednicu. Nije Oluja, ni akcija Zima 94-e, Ljeto 95-e, Splitski sporazum, ništa to nije donijelo mir nego strana međunarodna sila kažu “naši mediji” pod OHR kontrolom. Nije Bihać oslobađao Hrvat niti Bošnjak nego “stranac” valjda.

Dan kada su HV, HVO i ABIH donijeli  slobodu u Bihać #sloboda

Dayton je tako postao  New Testament, sveta knjiga koja je zaustavila rat, iako je nakon zaustavljenog napada HVO-a, HV-a, i ABIH na Banjaluku sve više stvari upućivalo na istinitost tvrdnje  prema kojoj je  Dayton  zapravo međunarodna zavjera čiji je cilj bio  zaustaviti neminovan kraj rata i odgoditi trajan mir. Većina geopolitičara tog vremena bez puno razmišljanja tvrdili su kako je pad Banjaluke kao i slom srpske politike u BIH bio neminovan prije samog Daytona, i kako su se brojali zadnji dani Miloševićeve politike u BiH. Zanimljivo, većina tih istih geopolitičara se, iz nepoznatog razloga, vrlo brzo ušutjela. Nestali su iz javnog prostora.

Mediji pod OHR kontrolom potom su krenuli još radikalnije. Pobjednici rata prema tumačenju OHR medija postaju gubitnici mira, i krivci jer su promijenili zacrtane geopolitičke planove globalnih crtača karata. Prethodnika visokih predstavnika.Vancea, Owena, Stoltenberga.   Opet moralni gubitnici rata, i najveći raspirivači sukoba, Srbi, postali su najglasniji zagovornici Daytona i pobjednici postdaytonskog mira. Hrvati graničari, Hrvati  u BIH kažnjeni su dodatnom 20 godišnjom medijskom difamacijom. Otvoreno im se poručivalo iz zgrade OHR-a , ili ćete se asimilirati ili selite.

U BIH se umjesto kulture mira, sa OHR-ovih govornica  tako  propagira  kultura selektivnog brojanja jama, jedne jame se preskaču i zaboravljaju, druge se prekopavaju svake godine o istom datumu, jedne se sporo prekopava kako bi eksploatacija i izvoz boli u svijet što dulje trajao, druge nisu nikada niti otkopane. Za Ahmiće zna cijeli svijet. Za Trusinu ne znaju ni svi Hrvati. Umjesto  veličanja mirovnih sporazuma, dogovora, priče o budućnosti,  veliča se rat i pravedna borba samo jedne etnički homogene vojske, vojske čija su područja koja je kontrolirala danas tako fino etnički čista,  potom se  provodi  autoviktimizacija nad gotovo polovicom BH društva i samo jednim njenim narodom, autoviktimizacija koja ne može poslužiti ničemu osim eventualno novim sukobima.

Znaju u OHR-u jako dobro gdje su odvele sve moguće autoviktimizacije u Europi. Znaju da je autoviktimizacija uvod u nove nemire. Zašto OHR to čini preko svojih medija? Je li OHR želi nove sukobe u BIH?

2009-e u BIH dolazi Glupan. Sramota Europe. Najgluplji vladar Bosne u njenoj hiljadustoljetnoj kolonijalnoj i tužnoj povijesti. Valentin Inzko. Dolazi završiti započeto.

Formalno, i on je imao zadatak europeizirati nas, i pripremiti za ulazak u EU. Umjesto toga on potpisuje drugu političku smrt konstitutivnosti u FBIH. Na početku mandata imao je čak nekoliko dobronamjernih izjava prema Hrvatima i njihovoj potlačenosti. A onda je odjednom promijenio stav. Jesu li ga u Sarajevu ucjenili? Čime? Nekakvim snimkama možda? Vrlo brzo njegova politika postaje onakva kao da ju direktno piše Bošnjački institut i predsjednik tog instituta Lagumdžija.

Vrijeme ljubavi i idile u doba Platforme #kakoimjebemomajkuustašku #koalirali_s_ustašama

Inzko na vlast dovodi nacionalsocijaliste (SDP),  deklarirane fašiste (HSP)  i psihopate s Visoke Glavice (Lijanović). Njegova uloga i pomoć pri  formiranju najgore vlade u povijesti BIH – vlade Platforme, sa istim onim destruktivcima s kojima je OHR kreirao Alijansu nekada, bila je presudna. Pokušao je na sve načine pomoći da se ista vlada formira i na državnoj razini. Nije prošlo budući da je Dodik  blokirao stvaranje državne vlade bez Hrvata. Inzko mu to nikada nije oprostio.

Valentin od Koruške mjesečno prima 40.000KM plaće. Na koju ne plaća porez niti Bosni i Hercegovini niti Austriji. U 6 godina postao je bogatiji za gotovo 3 milijuna maraka. Logično je da i dalje želi ostati tu. Važno je shvatiti da Inzkove odluke kao i sve druge odluke OHR-a itekako jesu utjecale i utječu na naš život i na naš standard. I to jako loše. Ne utječe na život građana u BIH samo politika njihovih političara. Utječe mnogo vanjskih i unutarnjih faktora. A utjecaj OHR-a preogroman je da bi ih se lišilo političke kritike.

Umjesto da nas dakle liši korupcije i pouči nas što je to pošteni i radišni austrijski način življenja Inzko  šuruje s Lijanovićem. S čovjekom kojeg normalan i nenormalan bosanski i hercegovački čovjek odavno  zaobilazi. Mi smo dakle i Inzka  pobosančili. A bijaše tako divan čovjek i katolik. Baš je zajebana ta metafizika Bosne.

Vrijeme blagostanja i kopanja financijske rupetine, doba građanske pljačke građana FBIH u ime Platforme : Inzko, Nikšić, Lijanović #pornografija_u_deset_slika #vratikreditHypoBanciJerko

Bez obzira na svo zlo koje je učinio u BIH gospodin Valentin Inzko se još uvijek nije ispričao ni za jednu svoju odluku ili izjavu.

Čovjek koji je postavio Lijanovića.Čovjek koji javno kaže kako ne vjeruje da je Jerko kupovao glasove. Čovjek kojem se ne sviđa način na koji se Jerku privodi. Čovjek koji je ručao na Visokoj glavici. Čovjek koji je pajkio na Visokoj Glavici. Čovjek koji je pohvalio Jerkino vino na Visokoj glavici.Visoki predstavnik Visoke Glavice. Čovjek koji prima 40.000 KM mjesečno kako bi ismijavao daytonski ustav.

Čovjek riba.Nitko i Inšta.

Inzko.

Valentin Inzko.

Čovjek kojim Međunarodna zajednica vrijeđa dostojanstvo svakog BH građanina.

U Bosni, u kojoj stoluje, Inzko se nema namjeru nikome ispričavati. On je kaže “vrhovni autoritet”. Balkanska verzija sjevernokorejskog kolege. A mi smo valjda najobičnija stoka. Odgovornost nije na njemu kaže. Odgovornost je na svima drugima. Samo nije na Jerki i na Zlatku. Štoviše, on je nakon pada Platforme, jako brzo krenuo docirati što nove vlasti trebaju činiti. Bez imalo stida.

Fakat, je li se sjeća netko uopće više Platforme?  Imaju li građani FBIH pravo znati i to točno u marku, koliku rupu je za sobom ostavila ta vlada? Zašto Austrijanci imaju uvid u konkretne propuste svojih vlada a Bosanci i Hercegovci nemaju?  Tko je projektirao taj zaborav ako nije OHR preko OHR medija? Usporedite samo prisutnost afere Sanader na hrvatskim medijima i afere Lijanović na BH medijima.Prisutnost je takva da čak i Nikšić koji je bio na čelu te vlade hoda politički neokrznuto, a neće proteći puno Miljacke kada će Budimir i Jurišić izići iz mišjih rupa i početi moralizirati.

I tako se politička elita što domaća, što ova pod kontrolom OHR-a vrti u krug,  BH društvo stoji u kvadraturi  tog kruga dok međunarodna zajednica u BIH odlično zarađuje. I odlično se zabavlja. U društvu rafiniranih sarajevskih flundri. Daleko od svojih supruga. Kao što se provode i njihove banke koje su dovukli sa sobom. Red pokušaja, red blokade, red ekonomskog porobljavanja, pa red optužbi. Panta rei. Svugdje, osim tu kod nas. Čeka se prilika za novu destrukciju i novu SDP vladu.

Prvi počeci kraja. Zlatko vunderkind Lagumdžija #aferareket #šefBošnjačkoginstituta #nacionalist #wannabeljevičar

Povijest SDP-a i njihovih   recidiva kao lučonoša lažne ljevice i još lažnije građanštine koju OHR uporno nameće i protura u BIH, povijest je kontinuirane  destrukcije  BH društva. A Inzko to nikada ni u ludilu neće reći. Ne isplati mu se. Destrukciju taj voli. Destrukcija znači produljenje mandata.

Od pustih “slobodnomislećih” instituta, nitko nikada nije niti pokušao uraditi ozbiljnu političku projekciju koliko bi se bolje i mirnije živjelo danas da se  taj razmaženi Zlatko nikada nije vratio iz Amerike, da je ostao skroz slučajan, da njegovi projekti, poput projekta Komšić   nikada nisu  nametnuti u BH stvarnosti i da Alijanse i Platforme  nikada nije niti bilo. Ni njih niti njihovih majorizacija koje je OHR šakom i kapom podržavao.

Tko može tvrditi da BIH danas ne bi bila uspješan projekt da OHR, prekršivši vlastite ovlasti,  nije omogućilo Lagumdžiji da krši Dayton kako mu volja?

O tome, o ulozi OHR-a u produljenju agonije ove zemlje,  u javnom BH diskursu se konačno  mora javno progovoriti.

OHR ne izlazi na izbore, no OHR je daleko najveći politički faktor i akter na BH sceni koji itekako utječe na naše živote, na naše međusobne odnose i uostalom na naš standard dok za svoje odluke nema apsolutno nikakvu odgovornost prema građanima BIH. Doktorata na tu temu nema, a trebalo bi ih biti. Jer tema jako zanimljiva i konspirativna. Svaka zemlja ima svoju mafiju, samo u BIH, OHR ima svoju zemlju.

Hrvate je OHR javno i otvoreno opljačkao, potom politički ponizio, ali svojim odlukama OHR nije donio sreće niti drugim narodima  i politikama u BIH,  čak ni onima koje je podržavao. Gurajući lažnu ljevicu u prvi plan ugušio je stvaranje stvarne ljevice. Dovođenjem Lijanovića nisu opljačkani samo Hrvati. Taj kad pljačka pljačka po građanskom principu. Uzeo je svima.

Sloboda OHR medija, iliti kako se uređuje Dnevnik javne TV u jednoj europskoj zemlji u doba Inzkove Vlade #darijanbabić #pedofilija #mladidečkixxx #mladoljub #medijskaperverzija #gulagumdžija

Narušavanje međunacionalnih odnosa, kao direktna posljedica OHR-ovih odluka, kao i direktno puhanje u leđa najbrojnijem nacionalizmu, nije dugoročno  u interesu niti  samih Bošnjaka. I njima je interes stabilna BIH i BIH koju prihvaćaju i Srbi i Hrvati koji s Bošnjacima čine ozbiljan politički faktor u Federaciji BIH i predstavljaju osovinu stabilnosti BIH. Nezadovoljstvo Hrvata direktno se reflektira na nestabilnost zemlje a ona ne odgovara nikome. Osim OHR-u.

Zajednički nazivnik, koji je u interesu sva tri naroda u BiH jeste mirna i pomirena zemlja, zemlja u kojoj su međunacionalne tenzije iz dana u dan sve slabije i besmislenije. Samo u takvoj BIH moguće je donijeti novi ustav, omogućiti pluralizam političke scene i okrenuti zemlju ka budućnosti i bitnijim temama.  Umjesto takvog procesa, OHR je zemlju gurnuo u potpuno drugom smjeru, a etničke skupine u torove protiv kojih sada laju, nakon što su ih stvorili,  gurajući na vlast militantnu destruktivnost SDP-a, njihovih disidenata DF-a  i sličnih stranaka koje nikada neće imati niti stvarnu moć a niti realnu političku potporu za napraviti bilo kakve ozbiljne pomake u zemlji. No imat će uvijek dovoljno snage držati je u agoniji. Jači SDP znači i jači nacionalizam u BIH kao odgovor na unitarističku retoriku. Zna to OHR jako dobro.

To su snage koje već prijete sukobima i brisanjem cijelih ustavnih odredbi, a svaki pokušaj demokratske izmjene nametnutog izbornog zakona od strane OHR-a nazivaju podjelom zemlje. Oni. Čuvari OHR-ovog pečata. Poremećeni luđaci koji sami sebi šalju metke  i prijete fašistoidnim istupima kako će se nad Hrvatima provesti evaluacija rezultata etničkog čišćenja tako što će ih se proglasiti manjinom.

Potpora takvima, direktno uplitanje u političku utakmicu, najveći je grijeh OHR-a.  Ta jednostavna činjenica da nikada nisu uspjeli spoznati kako građanski nacionalizam u BIH nije ništa drugo nego etnički nacionalizam većinskog naroda, i da lijeve ideje, ne mogu dolaziti iz usta onih kojima su usta puna  kalsične nacionalističke retorike o ugroženosti vlastitog naroda. Nije to vidjelo ljevice niti nacionalisti mogu biti ljevica.

Kada OHR shvati da u BIH ne postoji niti se može razviti istinska ljevica bez prethodno nacionalno rasterećene BIH, zemlje novog demokratskog ustava, valjda će tada partnere u zemlji tražiti u umjerenoj desnici ili političkom centru koji bi jačao dijalog, umjesto što uporno iz godine u godinu potiču rast najradikalnijih unitarističkih političkih opcija u zemlji. Opcija s kojima nitko, pa ni deklarirane nacionalne bošnjačke stranke ne žele imati nikakva politička posla, osim ako nisu  primorani silom Ustava s njima za isti stol.

U BIH je dakle na sceni , od Daytona na ovamo nevidljivi četvrti stup vlasti. Nedodirljiva je to kasta. Gornja kasta čije dvore mi ne vidimo  niti ih srećemo na ulicama. Oni  djeluju na tvoj život  i vuku konce a ti im ne možeš ništa. Ili su te barem uvjerili da im ti ne možeš ništa.  Oni su bosanski Borg i Matrix. Oni ne izlaze na izbore a žive od proračuna mene i tebe  kojima politički ne odgovaraju za svoje postupke. Svaki otpor njima do sada je djelovao kao uzaludan. A onda je Inzko potpuno iskompromitirao i tu instituciju.

Dražesni dječak koji je legalizirao Treći. Lik ima tri stana, i sprema se na četvrti, dok se profesionalno bori za sirotinju. Vlasnik hercegbosanske srednjoškolske diplome. OHR-ov tromblon. Darko Brkan. Mamlaz koji je nekažnjeno ograničio slobodu kretanja parlamentarnim zastupnicima u Parlamentu BIH u Sarajevu, zarobivši ih na jedan dan u zgradi Parlamenta. Svjestan da uživa zakonski imunitet od strane OHR-a. #šifrabiftek

Taj tajni, četvrti stup vlasti minirao je  i pokušat će minirati sve moguće dogovore i pomake ako ga se jednostavno ne demontira.

Jer tko je to natjerao našu generaciju da ih poštuje kao autoritet? Naši preci nisu potpisali strahovladu OHR-a niti kršenja kolektivnih prava. Mi nismo dali ovlasti OHR-u da može upadati u privatno vlasništvo i kasapiti ga. Tu dozvolu im nije dala niti Europska Unija. Mi smo u Daytonu potpisali jedan sasvim korektan odnos. Ugovor koji je davno pogažen. Zašto ih onda i dalje poštuješ? Po kojem ugovoru si  im to dužan iskazivati poštovanje i pokornost ako se oni sami ne drže tog što je potpisano?

Govorim o stvarnoj Vladi BIH koju narod ne bira a koja u  20 godina nikada nije bila jača . Koalicija je to javnih medija pod OHR kontrolom, NGO sektora pod OHR kontrolom, par umjetnih navodno lijevih stranaka koje su na dispoziciji s OHR-om  i na kraju samog OHR-a.  To su pojedinci  i grupe koji fantastično žive na nesreći BH stvarnosti i njenih ljudi. I može im biti.

Mi smo za njih bili i ostali balkanski kmetovi. Ljudi iz torova kako nas nazivaju. Bosanski tornjaci. Klasična je to postkolonijalna matrica nekadašnjih kolonizatora,  prema stanovništvu svojih nekadašnjih kolonija bili oni iz Alpa ili iz Anadolije. Taj arijevski prijezir prema nama kao nižoj rasi najbolje osjete naši ljudi koji rade najlošije poslove po Europi. Zašto bi onda njihovi izaslanici koje šalju ovamo bili nešto drugačiji prema nama i tretirali nas kao ravnopravne sebi i s minimumom nekakvog respekta?

BiH konačno dobiva ozbiljnu koaliciju koja bi mogla dugoročno biti stabilna i kreativna. Ta koalicija ima dovoljnu snagu, pitanje je ima li i volju, da konačno pripremi izmjene BH Ustava koje bi utabanale put ove zemlje ka EU. U suprotnom nam prijeti balkanska čekaonica i lagano naginjanje prema istoku. Što prema Rusiji , što prema Anadoliji.

Sve odluke ovih vlada OHR i OHR-ova koalicija će rušiti na sve moguće načine. OHR-ovi mediji do kraja će kriminalizirati svakog člana vladajuće koalicije. Sve ono što upravo NISU radili vladi i ministrima Platforme. A OHR-ov NGO sektor ,  prijetit će “spontanim demonstracijama”. Inzkova današnja izjava na tom je tragu. On nije tu da potiče promjene. On je tu da sklanja odgovornost međunarodne zajednice za stagnaciju BIH.Kada krene hajka, OHR će se naravno pretvarati kako s tim nema ništa. Kao i uvijek. Oni su, eto, ko fol neutralni.

NGO sektor zabrinut za strane OHR-ove suce i njihova basnoslovna primanja u BIH. #nošenjetransparenata #50KM/day #studentinosezavas

Nova vlast u BIH mora ući u politički rat s OHR-om, ili se okaniti uzaludnog posla. Nema smisla vladati u zemlji u kojoj ti Inzko preko svojih satelita podapinje svakodnevno, s medija, s ulice, s parlamentarne govornice. Rat s OHR-om bit će znak i ozbiljnim strukturama u  Međunarodnoj zajednici, naročito u Europskom parlamentu,  da je državna elita u BIH sazrijela i da je vrijeme za povlačenje njihovih korumpiranih kadrova.

Ukoliko to odbije OHR, ukliko kaže ne, mi se ne odričemo privilegija i moći, OHR  se mora naći na kritici javnosti jednako kao i svaki drugi politički akteri u BIH. Zašto? Pa zato što je s Inzkom pala zadnja maska. Preduvjet da se nađe na kritici javnosti jeste da se javni mediji u BIH otrgnu iz OHR-ovih ruku i stave u službu građana. OHR doista jest politički akter i kao takav treba trpjeti jednake kritike kao svaka druga politička opcija u zemlji.

Neshvatljivo je kako je od te  početne plemenite misije OHR uspio postati  obična dnevnopolitička kancelarija, uteg unutarnjem političkom procesu u BIH i najveća kočnica Bosne. A i Hercegovine.

OHR-u treba biti jasno, kao  i njihovom Martinu Ragužu  – Ovo, gospodo, nije vaša zemlja. Ovo je naša zemlja.

Listopad 2015.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x