Published On: Uto, ožu 12th, 2013

O IMOVINI HSP-a ODLUČIVAT ĆE SUD: Kome će nakon razvoda Živka i Zvonke pripasti partijski inventar?

Kako jedna po jedna podružnica Halal SP-a napušta Jurišića i povlači se prema Saraju, ostaje pitanje kome  će pripasti imovine te stranke iz podružnica koje su otkazale poslušnost. Što će biti s imovinom Zvonka Jurišića koju je nagomilao tijekom predsjednikovanja? Nekretnine koje je stekao za vrijeme salutiranja Lijanoviću u procesu dekintiranja županije.
Hoće li ih knjižiti na sebe ili će ih morati dati u dioničko vlasništvo sa dojučerašnjim stranačkim drugovima? Tako da pravaška bagra ima đe noćit po Zagrebu dok budu trošili federalne pare.  Ili će prije tog gladna prosvjeta nakon što svrgne  pravaške sindikalne vođe konačno konfiscirati imovinu Lijana i Zvonke, imovinu koja je zbavljena njihovim parama?  Zanimljiva je situacija na Širokom Brijegu. Ako se pogleda inventar na fotografiji interijera Jurišićeve i Budimirove partije da se primjetiti da se neke stvari neće tako lako moći podijeliti. 
Naime vrlo vrijedna i unikatna fotografija koja krasi zid je samo jedna. Može pripasti ili Zvonki ili Živku kao i trobojnica sa šahovnicom. Kako će podijeliti Poglavnika Zvonko i Živko ? Hoće li oko toga nastati fajt ?
Kako će podijeliti šahovnicu? Kome će bijela a kome crljena polja? Kome će napose pripasti prvo bijelo polje?
Hoće li Živko s lanca na Zvonku pustiti Asića da taj stranački bulterijer  izbori ovaj divni portret koji tako nasušno treba tako uglednoj instituciji predsjednika Federacije?
IMG_20130311_200317
Kako će jedna ozbiljna stranka poput stranke Pravde i Pomirenja moći imati svoj centralni ured bez ovakvog divnog portreta koji , da ga se izvjesi u Saraju, sigurno ima tu karizmatskiu moć pomirenja saraj begovata i škutor cafirijata.
Na stranu šalu – Predsjednik FBIH prema Ustavu FBIH može biti smjenjen ako sramoti državu. Činjenica je da su partijski uredi Živka Budimira prepuni fotografija Ante Pavelića. Činjenica je da je fašizam u modernim civilizacijama osuđen kao zločinačka, štetna i sramotna ideologija.  Pitajte antifašiste ako ne vjerujete nama “fašistima”.
Činjenica je da je fotografiranje bilo kog političara pored lika Ante Pavelića, sramota za bilo koju državu, a kamo li kad to čini predsjednik , makar oktroirani, i makar to bila poludržava Federacija.
Činjenica je da SDA na to škilji, što znači da sa simpatijama gledaju na NDH prošlost koja ne pripada samo Hrvatima i da prešućuju vlastitu ulogu u tome.
Činjenica je da Ustavni sud FBIH nikada nije zatražio sankcije za bilo kojeg lidera ove dojučerašnje partijice sve dok su oni služili kao privjesci bošnjačkog nacionalizma. Budući da im je svrha ispunjena, a Ustavni sud i dalje ne reagira može li se zaključiti da je Ustavni sud Federacije fašistoidan, budući da štiti fašistoidnu stranku koja je iznjedrila fašistoidnog Pavelić Živka?
I šta u ostalom na ovo sve kažu Boris Pavelić i Svetlana Broz?
poskok.info