Subota, 13 travnja, 2024

NUERNBERG: Otvoren prvi prihvatni centar za LGBT izbjeglice

Must Read

U Nuernbergu je u ponedjeljak otvoren prihvatni centar za LGBT izbjeglice. Ovo je prvi takav centar u Njemačkoj i može primiti osam osoba, rekao je Michael Glas, dužnosnik udruge koja je pokrenula projekt.

“Još nitko nije u centru, to je pitanje dana, no prostorije su spremne. Zasad su četiri osobe iz Iraka, Sirije i Etiopije predale molbe za smještaj”, objasnio je Glas (55) iz udruge “Fliederlich”.

“Predrasude ne nestaju kada se prijeđu granice”, naglasio je i dodao da su LGBT osobe, kojima u njihovim domovinama prijete zbog seksualne orijetnacije, ugroženi i u izbjegličkim centrima u Njemačkoj.

Tijekom posljednja tri mjeseca, udrugu Fliederlich je kontaktiralo dvadesetak izbjeglica koji su se našli u takvoj situaciji i zatražili pomoć, a desetak ih se zanimalo za siguran smještaj.

Berlinski prihvatni centar za LGBT izbjegliće moći će primiti 200 osoba I trebao bi biti otvoren krajem veljače, navode iz Udruge Schwulenberatung koja će voditi centar.

U Njemačkoj nisu dostupne statistike o prekršajima i zločinima protiv seksualnih manjina u prihvatnim centrima za migrante. Prema podacima udruge Berlin-Brandebourga LSVD, između kolovoza i prosinca 2015., 95 osoba je prijavilo takve napade.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -