Published On: Sat, Jun 10th, 2017

NSBiH: Ispričavamo se zbog incidenta u Zenici

Nogometni savez Bosne i Hercegovine uputio je isprike Nogometnoj asocijaciji Grčke zbog incidenta koji se dogodio po završetku sinošnje kvalifikacijske utakmice „A“ reprezentacija Bosna i Hercegovina – Grčka, koja je odigrana na “Bilinom polju” u Zenici.

Nakon prospavane noći i sklapanja mozaika sa sinoćnje kvalifikacijske utakmice „A“ reprezentacija Bosna i Hercegovina – Grčka, želimo se obratiti javnosti u svjetlu svih događanja na stadionu „Bilino polje“.

“Prije svega, izražavamo žaljenje i upućujemo isprike Nogometnoj asocijaciji Grčke zbog incidenta koji se dogodio po završetku meča, kada je fizički napadnut jedan grčki igrač. NS BiH osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja, bez obzira o kome se radi. Postupak pomoćnog trenera Stephana Giillia bit će analiziran, nakon čega će nadležni organ donijeti odgovarajuću odluku u vezi s tim”, navodi se u priopćenju.

Međutim, naglašeno je kako je navedeni incident krajnji epilog svega što se događalo na terenu tijekom utakmice.

“Dobro poznati stil igre reprezentacije Grčke, više grub nego agresivan, rezultirao je ozljedama dva naša igrača, koji su morali napustiti teren prije kraja. Senadu Luliću je slomljena jagodična kost i sinoć je operiran, a Toni Šunjić je dobio udarac u glavu, srećom bez težih posljedica. Nažalost, nakon grubog prekršaja u 15 minuti kada je Lulić dobio žestok udarac laktom u lice, protivnički igrač nije dobio niti žuti karton. Isti slučaj je bio i kod ozljede Šunjića”, poručili su iz NSBiH.

Navedeno je kako je sve eskaliralo provokacijom Manolasa upućenoj bh. navijačima, što je bio samo nastavak storije koja je započela u Ateni od studenog prošle godine, kada je bh. strana doživjela niz neugodnosti na tribinama i na terenu.

Iz NSBiH-a iskazali su žaljenje što su nogometaši i pojedinji članovi stručnog stožera nasjeli su na provokacije i odreagirali impluzivno i nepromišljeno.

“Na kraju želimo izraziti iskrenu zahvalnost vjernim navijačima koji su cijelo vrijeme bodrili ekipu, te našim sponzorima („Ziraat Bank“ i „Milkos“) koji su osigurali besplatne sendviče i vodu, te našim nogometašima koji su uložili i posljednji atom snage na terenu. Iz ove utakmice moramo izvući pouku, te se vratiti na put koji nas vodi na Svjetsko prvenstvo u Rusiju još kompaktniji i snažniji. Put će biti trnovit, ali dok ima šanse, nećemo odustati”, navodi se u priopćenju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine./AA/HMS/