Published On: Pon, lis 14th, 2019

Novorođena djevojčica pronađena živa u plitkom grobu

Novorođena djevojčica pronađena je zakopana živa na sjeveru Indije, priopćio je šef lokalne policije.

Šef policije Abhinandan Singh rekao je da je djevojčicu pronašao seljanin koji iskopavao grob za vlastitu kćerku koja je umrla samo nekoliko minuta nakon rođenja, piše BBC.

Djevojčica, koja je stavljena u zemljani ćup i zakopana na dubini od oko 90 centimetara odmah je prevezena u bolnicu, gdje se trenutno liječi.

Policija je pokrenula istragu o incidentu.

-Pokušavamo pronaći roditelji djevojčice i vjerujemo da su oni dali svoj pristanak – kazao je Singh novinarima u indijskoj državi Uttar Pradesh.

Prema riječima šefa policije, mještanin je djevojčicu pronašao slučajno dok je kopao grob za vlastitu kćerku.

-Dok su kopali grob za nju, na dubini od tri metra, lopata je udarila u zemljani ćup, koji je izvučen. U njemu je ležalo dijete. Policija je dijete odvela u gradsku bolnicu gdje se liječi – objasnio je Singh.

Omjer spolova u Indiji jedan je od najgorih na svijetu. Žene su često socijalno diskriminirane, a djevojčice se smatraju financijskim teretom, posebno u siromašnim zajednicama.

Aktivisti kažu da je tradicionalna sklonost sinovima uzrokovala gubitak milijuna ženske djece zbog čedomorstva tokom godina.

Iako je većina neželjenih djevojčica pobačena uz pomoć nelegalnih klinika za određivanje spola, nisu rijetki ni slučajevi ubijanja beba nakon rođenja.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare