Published On: Pon, pro 8th, 2014

NOVO NA FEDERALNOJ TV: Umjesto kanala na hrvatskom jeziku uvode kanal za SDP?

Nakon što je SDP ostao bez potpune kontrole nad FTV-om , a interes javnosti za događajima u ovoj nadasve zabavnoj stranci narastao je , programsko vijeće FTV-a razmišlja o uvođenju posebnog kanala za SDP BIH što javnost traži kazuju nam iz menagmenta ove kuće.  Budući da je kongres SDP-a zapunio program FTV-a što se na ovim prostorima nije dogodilo još od pada komunizma i rušenja Jugoslavije kada su se partijski kongresi danonoćno prenosili na javnim televizijama, pate druge stranke koje kontroliraju FTV. SDA se buni da FTV kao njena privatna TV slabo dezinformira javnost u interesu SDA i da je previše SDP-a na TV-u. Radnici Dite međutim traže da se program za djecu i mlade zamjeni izjavama Nermina Nikšića, dok razvojačeni branitelji Sarajeva i LGTB zajednica iz Bihaća traže što više SDP-a u programu.
Menagment je stoga prisiljen razmisliti da postojeće frekvencije koje su od ukidanja kanala na hrvatskom jeziku, odnosno nekadašnjeg drugog programa FTV-a ustupe SDP-u. Tako bi FTV konačno postala višepartijska TV. Po prvi puta u svojoj povijesti ne bi služila samo jednoj stranci i jednoj ideologiji nego bi konačno postala dualistična. Jedan dio FTV-a propagirao bi desni bošnjački nacionalizam i fašistom nazivao svakog tko ne razmišlja merhametski , ne ide na džumu i nije dobar musliman kao SDA a drugi program FTV-a propagirao bi lijevi bošnjački nacionalizam, unitarno centralistički koji se u šali naziva patriotskim bosanstvom. Problem ostaje što sa Duškom Jurišić? Na koji program je metnuti? No postoji rješenje i za to . Duška Jurišić mogla bi istovremeno voditi oba informativna programa, a za potrebe emisija utrčavati iz kadra u kadar. U načelu neke razlike tu nema a značajno bi se uštedilo na kadrovima…

Šta o ovome svemu misli demokratska javnost, koliko je udruga u BIH reagiralo na činjenicu da je FTV posvetio izborima u SDP-u više vremena nego nedavnim poplavama , šta ćemo s hrvatskim ustavnim pravom na informiranje na materinjem jeziku, sve su to nebitne stvari.

Reket sudstva završava izgleda reketom FTV-a.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare