Published On: Čet, ožu 3rd, 2022

Novinarka: Krv djevojčice je na vašim rukama. Lavrov: Gdje su vam bile te emocije kad su ubijane djevojčice u Iraku?

Novinarka britanske televizije Channel 4 pitala je Lavrova sprema li Rusija obranu za potencijalno suđenje za ratne zločine nakon što je Međunarodni kazneni sud potvrdio da istražuje.

“Imate publiku i naravno da želite podići tenzije. To što radite nije posao medija, to je instrument za stavljanje ideja u glave vaših gledatelja”, odgovorio je Lavrov.

“Ne opravdavam bilo kakve akcije koje su dovele do smrti civila, ali nismo mi izmislili izraz ‘kolateralna šteta’. To su izmislili naši zapadni partneri u svojim avanturama u Iraku, Libiji i tako dalje. Jeste li s istim emocijama pratili situaciju u Iraku i Libiji, gdje su umirale stotine i tisuće civila? Ne mogu se sjetiti toga”, pitao je Lavrov novinarku.

Novinarka mu je odgovorila: “Da, tada jesam, ali sada ste vi pokrenuli rat i Polinina krv je na vašim rukama.” Referirala se na djevojčicu koja je prije nekoliko dana ubijena u ruskom napadu.

“Ovo je kao televizijski show. Ako želite čuti moj stav, detaljno sam objasnio, uključujući i humanitarni aspekt operacije”, rekao je Lavrov.

“Naravno, razumijem da ćete izvještavati na način na koji želite izvještavati, ali želim vas podsjetiti da i novinari imaju savjest. Sjetite se kako ste se ponašali kad je kijevski režim ubijao djevojčice i žene u Donbasu u proteklih osam godina”, rekao je ruski šef diplomacije.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
26 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosnjaci katolici grada sarajeva⚜️⚜️⚜️⚜️🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦❤️

Upravu je

De dečko opismeni se pa komentiraj.
Hvala

SafetPsychoSaray

Sve stoji, ali ne cini njegove ruke manje krvavim. Ovdje se ne govori koliko je zapad dobar, vec koliko je rusija zglajzala i kakvi su monstrumi postali.

Pero kvrzica

U sridu!

Supersrbo

Sve stoji ali ti sledeći put podrži neke koji se bore protiv američke agresije.Imaces to uskoro.Sad Ameri malo odmaraju jer im dobro biznis ide za sad .Dolar jača i Rublja i Funta.Samo euro pada i cijene rastu samo kod evropljani.Amerika kupuje naftu od Rusa.Jedino europa sankcije uvela.

Anonimac

Živjelo bratstvo Amerike i Palestine!!!

KISINDZER

JESU TO ONE KUCKE AMERICKE. STO NIJE OTISLA U SIRIJU DA VIDI STA SU URADILI ONI 100.000 ISILOVACA STO SU IH AMERIKA I TURSKA I KATAR UBACILI DA KOLJU LEGITIMNU VOJSKU. DA NIJE TAD ONA NESTO PROTESTOVALA.

Blanka

Drugarici novinakushi je drugarka lekarka, mama jednog pavijana, dala ovjerenu potvrdu da je u vrijeme okupacije Iraka drugarica novinakusa imala sinkopu. 🙂 I, sta’s sad Mr Njet? 😉

Nagib Uzbrdica

srbi se usrali u gaće,i već osudili rusku agresiju hihihihi…koje piz.dice i ulizice,godinama se kunu u rusko bratstvo i onda posle jednog šamara prccccc,promijeniše opet stranu i prikloniše se mrskom zapadu,

Anonimac

Pa, naucili smo od vas kako se treba uvlaciti u guzi,u. Vi ste to kroz istoriju dobro uvjezbali,pocevsi sa promjenom vjere.

Nagib Uzbrdica

mi kroz istoriju stojimo pravo,gordo i ponosno,i uprvo zbog tog su nas vatikn preko ugara i vazala hrvata napali jer nismo htjeli biti nasilno katolici,a vi šaljete žene,majke,sestre turcima na prangijanje da bi im se uvukli u turske guze i spasili se

Pod Orjenom

,,Help Baznija nau” ti je ponos? Ubi se. Žali Bože što ti nana plaća internet.

joja

KOJE UOPŠTE PRIČAO O SRBIM

Nagib Uzbrdica

ukrinici špricaju po Srbima,najveći ste pacovi koje majka zemlja trpi

Pod Orjenom

Habab, zna’l ti nana da si šuuupar-meraklija?

Supersrbo

Moj Lavrove nisu Europljani samo nacisti nego i rasista.Za njih su ta djeca iz Iraka niza rasa i teroristi.Nema ona emocija prema njima jedino kad joj narede.

Nagib Uzbrdica

Moj je pradjed bio Srbin pa šta, dobro je uradio, alahu ekber

Pod Orjenom

Vidi se po tvome pisanju. Daleko ti kuća bila.

Krepo

Tako je Lavrove.

Krepo

I dosta ove histerije upm. 8 godina se dica ubijaju u doombasu i nikom ništa.

Nedimak

Lavrov je legenda, neopisivo

Nedimak

Zivio lavrov, zivjela kps, zivjeli svi!!!

Nedimak

Ne damo lavrova, nikada. Volimo putina

Nedimak

Volim te lav”e” rove”. Ljubavi ruska

Nedimak

Braco nasa u boj!!!