Published On: Sri, pro 1st, 2021

Novinar koji se zatekao u Lidlu: Ubojica je stalno vikao isto, batrgao se i otimao

Stravičnom ubojstvu u splitskom Lidlu na Poljičkoj cesti svjedočio je dugogodišnji urednik i sportski komentator Zdravko Reić.

Danas je za Slobodnu Dalmaciju rekao sve što je vidio i proživio dok je Željko Đekić (54), zvani Lika, iz Splita nožem nasrtao na svoju bivšu partnericu na njenom radnom mjestu u ponedjeljak malo prije 15 sati.

Policija Đekića tereti za teško ubojstvo, a prvi nalazi obdukcije pokazuju da je žena ubodena oko 10 puta nožem oštrice čija je duljina 18 centimetara, a zadobila je i oko pet porezotina.

“Supruga me poslala kupiti neke stvari i upravo sam uzimao kruh, kada se odjedanput čuo urlik. To je bio jauk, samrtni krik”, započeo je Reić.

“Zaprepastio sam se, nisam bio svjestan što se događa, čuo sam ljude koji su počeli vikati: ‘Zovite hitnu!’ U prvi trenutak sam mislio da netko ima napad, ni slučajno nisam mogao zamisliti što se događa. Vidio sam stare žene kako trče prema blagajni, stravično je bilo. Onda su rekli: ‘Netko je probo ženu nožem!'” priča Reić.

Čuo sam da viče o sinu, kasnije sam shvatio da je to vikao ubojica

Prisjetio se što je ranije čuo, neposredno prije ubojstva.

“Čuo sam iza police kraj koje sam se nalazio da viče: ‘Nije mi dala tri mjeseca da vidim sina!’, poslije sam shvatio da je to ubojica, jer je isto to vikao i kasnije dok su ga držali prikovanog o pod. Čuli su se brojni povici, svi su bili na rubu histerije”, kaže.

“Čuo sam da jedna žena ponovno zove Hitnu: ‘Kad ćete doći?’, a onda je netko povikao: ‘Krenuli su!’ Prošao sam prema blagajni i tada sam vidio iza police kako leži ženska osoba u krvi. Kraj nje sam vidio tri mladića koja su napadača bacila na pod i prikliještila. Tada je do njih dojurio i zaštitar i pomogao im. Čuo sam da jedna žena kaže: ‘Ubo ju je nožem tri puta!’, onda je jedan muškarac viknuo: ‘Nije tri, nego četiri puta!'” prepričava Reić.

“Cijelo vrijeme je vikao istu stvar, batrgao se i otimao”

Ispričao je i što se dalje događalo.

“Napadač se batrgao i otimao te su ga jače pritisnuli o pod. Cijelo vrijeme je vikao istu stvar. Jedan od kupaca koji je stajao blizu kazao mu je: ‘Đubre jedno, što si napravio!’ Došla je Hitna pomoć te su odmaknuli napadača kako bi medicinska ekipa imala više mjesta”, priča.

“Cijelo vrijeme su ležali na njemu. Na prvi pogled se vidjelo da su ljudi iz Hitne jako zabrinuti stanjem žene, stavili su je na nosila i iznijeli. Gotovo u istom trenutku banula je policija te je netko od njih povikao: ‘Svi van i zatvorite butigu!'” prepričava Reić.

“Žene i muškarci su plakali, to je bilo jako potresno”

U dućanu je, dodaje, nastao kaos.

“Nastala je strka, radile su dvije blagajne, a nitko nije želio izaći bez da plati artikle koje je uzeo. Hitno su otvorili još dvije blagajne da ubrzaju protok ljudi. Kraj mene je prošla žena koja je sve vidjela, bila je uplakana i nekontrolirano je ponavljala: ‘Ajme, ubija ju je! Ajme, ubija ju je!'” prepričava.

“Žene i muškarci su plakali, to je bilo jako potresno. Spustio sam se u garažu, bio sam u strašnom stresu, tako da sam jedva vozio. To može uraditi samo životinja”, rekao je za Slobodnu Zdravko Reić.

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Vacca the mljac
Vacca the mljac
1 godina prije

OMO. (otrovati mišijim otrovom)

DžaferPatrijot
DžaferPatrijot
Šta ti kažeš na ovo?  Vacca the mljac
1 godina prije

lajk !

Pero1
Pero1
1 godina prije

Morao je biti baš loš čača ako mu nije dala vidit sina tri mjeseca.

DžaferPatrijot
DžaferPatrijot
Šta ti kažeš na ovo?  Pero1
1 godina prije

Očigledno je bio smeće od čovika.

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Svaka čast momcima koji su obuzdali taj ljudski odpad!

DžaferPatrijot
DžaferPatrijot
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Tako je, nije lahko hayvana saulisati.