Published On: Čet, ruj 27th, 2018

NOVI ZAPLET: Sirijac koji traži kćer prije mjesec dana registriran je u BiH bez djeteta

POJAVILA se nova informacija u slučaju Sirijca koji traži petogodišnju kćer Allsu za koju tvrdi da ju je hrvatska policija uzela kad su kod Plitvičkih jezera uhvaćeni nakon što su iz Bosne i Hercegovine prešli hrvatsku granicu.

Kako je objavio RTL, Sirijac je registriran u Bosni i Hercegovini prije mjesec dana – bez djeteta. No iz Službe za poslove sa strancima BiH ne isključuju da je dijete registrirano pod drugim imenom, s drugom grupom migranata.

“Otac djeteta W. G., zajedno s još 19 lica, dana 30. 8. 2018. u TC Istočno Sarajevo iskazao je namjeru za podnošenje zahtjeva za azil. U navedenoj grupi nije bilo dijete ženskog spola. Ne isključujemo mogućnost da je dijete registrirano pod drugim imenom, s drugom grupom migranata”, odgovorili su iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Ovu informaciju od SPS-a BiH nije tražila niti jedna službena institucija u Bosni i Hercegovini ili Republici Hrvatskoj.

Zbog lošeg psihičkog stanja odbio stati pred kamere

S RTL-a su pokušali ponovno stupiti u kontakt sa Sirijcem, no kazao je kako zbog lošeg psihičkog stanja ne želi pred kamere.

Podsjetimo, danima već traje potraga za malom Allsom, petogodišnjom sirijskom djevojčicom koja je prilikom nezakonitog protjerivanja iz Hrvatske razdvojena od svojeg oca, objavili su aktivisti iz Are You Syrious.

Ministar policije Božinović prije dva dana je izjavio da policija nije potvrdila nijedan navod iz priče Sirijca.

Samohrani otac iz Sirije prvo je objavio na Twitteru poziv u pomoć u potrazi za petogodišnjom kćerkom Allsom za koju tvrdi da je razdvojen od kćeri kad su uhvaćeni nakon što su iz Bosne i Hercegovine prešli hrvatsku granicu, prenosi Index.hr

Policija raspisuje potragu za djevojčicom iz Sirije. Evo što je dosad poznato o tom slučaju

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare