Published On: Pon, lip 4th, 2012

NOVI UNUTARBOŠNJAČKI SUKOB: HNV osudilo istupe reisa Cerića

Hrvatsko narodno vijeće BiH(HNV) (bošnjačka udruga s hrvatskim predznakom) osuđuje napade na dva svoja istaknuta člana, Ivu Komšića i Dubravka Lovrenovića, dekana i prodekana Filozofskog fakulteta iz Sarajeva, koje u posljednje vrijeme predvode pojedini tiskani i elektronski mediji.

“Riječ je o nizu neistina plasiranih u javnost, među kojima ona o velikohrvatskom nacionalizmu nije i jedina. Posebno brine to što su se u ovu kampanju koja u pitanje dovodi autonomiju Sarajevskog univerziteta uključili i pojedini vjerski poglavari, predvođeni reisom M. Cerićem, čije arbitarske ambicije narušavaju ustavni princip sekularnosti, tj. odvojenosti države i vjerskih zajednica”, stoji u današnjem priopćenju HNV-a,

Pokušaj diskreditiranja njihovih članova, uz stvaranje klime straha i nesigurnosti,smatraju u HNV-u, opasan je presedan koji u pitanje dovodi ne samo slobodu javnog govora nego i princip multietničnosti i suživota.

“Kao nevladina organizacija hrvatskog predznaka, koja se zalaže za humanistička načela, pozivamo slične nevladine organizacije i akademsku zajednicu da nam se pridruže u javnoj osudi ove ideološke kampanje i obrani temeljnih načela ravnopravnosti građana i naroda BiH”, priopćeno je iz HNV-a BiH.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare