Published On: Pon, tra 15th, 2013

Pogledajte novi spot metal benda Forensic Clinica iz Mostara

Forensic Clinic, hercegovački metal bend objavio je novi spot za pjesmu “The Railway”.
Nakon što je prvi spot za pjesmu Atoned, prikupio pozitivne komentare, publike, bend je ohrabreno i užurbano krenuo s radom na drugom spotu.
Zdravko Terkeš iz Plus Studija Stolac, je radio spot za pjesmu The Railway, koji je sniman na lokacijama u Stocu, Mostaru, Čapljini i Pločama tijekom prošlog mjeseca. Ovaj mladi stolački redatelj radio je na već nekoliko projekata, a između ostalog, snimio je spot bendu Siledžije.
Na pjesmi uz članove Forensic Clinica Goran Džidić (gitara vokal), Zoran Pervan(gitara vokal), Marko Gačnik (bubnjevi), Milenko Paradžik (bass), gostuje i Ivona Visekruna (šaptajući vokali). Likove u spotu glume Ilijana Marić i Robert Simunović.
Iako je žanr pjesme progresivni death metal, ona odiše emocijama.
“Pjesma je ljubavne tematike, nadahnuta vlakovima, željezničkom prugom odlascima, dolascima i svim osjećajima koji ljude vežu za te pojmove. Pjesma je ujedno posvećena velikom Miladinu Sobiću koji se trenutno nalazi u ne baš dobrom stanju. Njegovi pravi fanovi će prepoznati vezu između Šobićevih pjesama i ove naše pjesme” kazao je Goran Džidić iz benda Forensic Clinic.
Ovaj drugi spot benda je ujedno i najava za nadolazeći album koji će biti predstavljen tijekom godine, a uskoro najavljuju i ‘svirku’ u Mostaru.
Svojim vrlo aktivnim djelovanjem, ali i predanim radom, Forensic Clinic kvalitetu metal scene u Mostaru i Hercegovini diže na višu razinu, što daje više kvalitetne i raznovrsnije glazbe ljubiteljima ovih pravaca.
Bend Forensic Clinic osnovan je u Mostaru u proljeće 2007. godine. U 2010. izdali su svoj prvijenac EP ”Robe Of Immortality” koji su promovirali po svirkama diljem Balkana.
<code