Published On: Pet, lis 11th, 2019

NOVI SLUČAJ Bošnjaci pokušavaju preglasati Hrvate u Općinskom vijeću u Novom Travniku

– Jučer održane tematska i redovita sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik potvrdile su nužnost jasnog i otvorenog razgovora i dogovora oko svih točaka dnevnog reda i zakazivanja sjednica na što smo pozivali i ranije pa i prije ove sjednice. Stoga još jednom apeliramo na predstavnike dugih stranaka da prihvate našu, od ranije već pruženu ruku oko važnih pitanja za našu općinu – priopćeno je iz HDZ-a BiH u Travniku.

-Pokušaje preglasavanja poput jučerašnjeg slučaja oko Upravnog vijeća Doma zdravlja nećemo dozvoliti kao ni dosadašnju praksu da se hrvatskom narodu i naseljima daju „mrvice“ zauzvrat podrške ili lažnih koalicijskih odnosa.

Novi Travnik je općina jednako hrvatskog i bošnjačkog naroda kao i svih njenih građana a odnos snaga u Vijeću vladajuće SDA stranke kao i HDZ-a BiH jednak i vrijeme je da se taj paritet osjeti i na terenu.

Najvažniji problem jučerašnjeg zasjedanja, pitanje radnika JKP Vilenica Čistoća nije riješen. Kluba HDZ-HSS Stjepan Radić je imao predloženo rješenje ali ostali vijećnici nisu našli za shodno prihvatiti ga, a kako vidimo, drugog odgovarajućeg rješenja nemaju.

Nadamo se da će se načelnik ubuduće odazivati našim pozivima za međustranačkim sastancima jer je nužno potreban dijalog i poduzimanje konkretnih koraka u odnosu na rad OV Novi Travnik i Općine Novi Travnik kako bi isti bio učinkovit i produktivan što jučer nije bio slučaj. Najbolji dokaz je priprema materijala ja točku vezanu za tzv. brzu cestu koji su bili kontradiktorni, a općinski službenici neupoznati.

Općinski odbor HDZ BIH Novi Travnik više nikad neće dopustiti da nema stav ili ne sudjeluje u rješenju problema koji dospiju kao tema na Općinsko vijeće i stoga, pozivamo političke partnere, ukoliko to uistinu jesu, na vrlo jasne i otvorene dogovore oko svih sadašnjih a i budućih pitanja koji stoje pred nama – navedeno je u priopćenju.

Nema potrebe za odugovlačenjem razgovora kao ni za održavanjem sjednica koje neće biti pripremljene sukladno propisima. Naše opredjeljenje temelji se na uvođenju reda u postupanje sukladno propisima i predviđenim postupcima kao i vrlo jasno opredjeljenje za konkretne i otvorene razgovore u cilju postizanja odgovarajućeg rješenja za sve.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare