Published On: Pet, srp 16th, 2021

Novi slovenski veleposlanik Dodiku predao akreditive u narodnoj nošnji

Predajući akreditive predsjedatelju Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, rezidentni veleposlanik Republike Slovenije Damijan Sedar kazao je da je Slovenija čvrsta zagovornica napretka Bosne i Hercegovine na njenom putu ka Europskoj uniji.

U tom kontekstu razgovarano je o trenutnom slovenskom predsjedavanju Vijećem Europske unije. Veleposlanik Sedar je kazao kako će se Slovenija nastaviti zalagati za ubrzanje procesa proširenja Europske unije u našoj regiji, a posebna pažnja predsjedanja bit će usmjerena prema Bosni i Hercegovini.

Slovenija će, kao predsjedateljica, nastojati raditi na socijalno-ekonomskom jačanju regije i promociji sektorske integracije država regije u EU, kao što su infrastruktura, transport, energetske veze, istraživanja, dekarbonizacija, digitalizacija, kibernetska sigurnost i pozitivna perspektiva za mlade.

Sauovornici su složni da su odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije tradicionalno prijateljski i bez otvorenih pitanja koja bi otežavala suradnju dviju država.

Na kraju ceremonije predaje akreditivnih pisama predsjedavajući Dodik je veleposlaniku Sedaru poželio uspješan četverogodišnji diplomatski mandat.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x