Published On: Čet, svi 9th, 2013

NOVI SKANDAL TRESE SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU: Vladika Pahomije bludničio nad dječacima u Grčkoj!

Episkop vranjski Pahomije jedan od vođa takozvanog “homoseksualnog lobija” u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, s intimnim prijateljem iz Grčke LM zajedno je sudjelovao u protivprirodni bludu nad maloljetnicima iz Fudbalskog kluba “Soko” prilikom njihovog boravka u Grčkoj na ljetnom raspustu, otkriva “Blic“. Ovaj klub je formiran u Vranju pod pokroviteljstvom Eparhije vranjske, piše u dokumentima koje o vladiki Pahomiju godinama vode srpske sigurnosne službe.
U tim dokumentima piše da grčki novinar Krist Kuzulis tvrdi da ima podatke o homoseksualnim aktivnostima Pahomija, kao i da je episkop Artemije ucijenio Pahomija kompromitirajućim materijalima o seksualnim skandalima. Vladika Pahomije je bio optužen za seksualno zlostavljanje četvorice bogoslova u poznatoj “aferi Pahomije”. Međutim, zbog opstrukcije suda, dva slučaja su zastarjeli, a dva su odbačena zbog “nedostatka dokaza”. Sam vladika se branio time da je meta “velike zavjere” koju protiv njega vode albanski lobi i strane obavještajne službe.
 Goran Arsić, svjedok u “aferi Pahomije”, izjavio je da je novinar Kuzulis u više navrata boravio u Eparhiji vranjskoj, kako bi navodno ucijenio Pahomija. Ali, episkop je uspio pridobiti naklonost grčkog novinara preko LM, kojeg je u eparhiju uputila Grčka pravoslavna crkva, a koji je bio njegov “intimni prijatelj” – navodi se u dosjeu o Pahomiju.