Published On: Pet, ruj 3rd, 2021

Novi planovi za sprovod kraljice Elizabete: Lijes će se moći posjetiti uz VIP kartu

Dokumenti koji su procurili u javnost daju novi uvid u planove za kraljičin sprovod, uključujući kontrolu društvenih mreža i VIP ulaznice za posjet njezinom lijesu, prenosi Unilad.

Kraljičina smrt planira se pod kodnim nazivom Operacija londonski most, a navodno će sprovod biti održan 10 dana nakon njene smrti, prenosi Index.hr.

Taj dan neće biti proglašen državnim praznikom, a poslodavcima će biti rečeno da sami odluče hoće li dati osoblju slobodan dan ili ne.

Također će tada sve vladine i kraljevske web stranice i računi na društvenim mrežama biti promijenjeni tako da prikazuju crni transparent, a vladini dužnosnici neće smjeti biti aktivni na društvenim mrežama, osim ako im to zbog opravdanog razloga nije odobreno.

U danima nakon toga navodno će se kraljičin lijes u povorci prevesti iz Buckinghamske palače u Westminstersku palaču, gdje će biti otvoren za posjetitelje tri dana po 23 sata na dan. VIP osobe koje žele pogledati lijes navodno će dobiti karte, na kojima će biti označeno vrijeme posjeta.

Međutim, prema Politicu koji je prvi objavio dokumente, vlada je izrazila zabrinutost hoće li se država moći nositi s takvim događajem. Razni odjeli pokrenuli su pitanja o sposobnosti zemlje da se nosi s priljevom stranih turista, prenapučenošću glavnog grada i mogućnošću terorističkih napada.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x