Published On: Sub, sij 3rd, 2015

NOVI NEPRIJATELJ ISLAMSKE DRŽAVE Ovo bi mogao biti početak kraja okrutnog terora

NOVI NEPRIJATELJ ISLAMSKE DRŽAVE Ovo bi mogao biti početak kraja okrutnog terora

Smrtonosni virus navodno su u Mosul donijeli teroristi koji su stigli iz nekoliko afričkih zemalja

Iako su stalna meta zračnih napada SAD-a i njihovih saveznika, Islamska država se sada susrela s novim neprijatelje. Naime, nekoliko stranih medija izvijestilo da se u njihove redove uvukao najopakiji virus današnjice – ebola.

Zbog toga je istragu pokrenula i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) koja nastoji utvrditi je li istina da su se teroristi zaraženi ebolom pojavili u bolnici u iračkom gradu Mosulu, kojeg inače drže pod kontrolom.

– Za sada nemamo službenu potvrdu je li riječ o eboli – rekla je glasnogovornica WHO-a C hristy Feig.

Prema pisanju provladinih iračkih novina al Sabaah, virus su navodno u Mosul donijeli teroristi koji su stigli iz nekoliko afričkih zemalja.

Vjeruje se kako je samo nekolicina boraca Islamske države stiglo iz Zapadne Afrike gdje je došlo do epidemije ebole, dok je većina stigla s područja gdje nije bilo slučajeva zaraze.

Ukoliko se ovo pokaže istinitim, to bi moglo izazvati katastrofu u području pod nadzorom Islamske države pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da je ta teroristička organizacije zauzela čvrst stav protiv zapadne medicine i znanosti.

Također, ne zna se jesu li preživjeli liječnici u Mosulu opremljeni za testiranje ebole ili dovoljno obučeni za liječenje i sprečavanje širenja opakog virusa.

Ukoliko se virus počne munjevito širiti područjem pod nadzorom Islamske države to bi mogao biti početak njihovog kraja.

Podsjetimo, Islamksa država je u nekoliko navrata prijetila Zapadu da će ebolu iskoristiti kao biološko oružje.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare