Published On: Sri, ožu 6th, 2013

NOVI KILOVATI KRIMINALA IZ EPHZHB: Mati vikendica, Bunozi Superbica, a đe je grudnjak?


Kaže se strpljen spašen. I tako došao je dan kada moramo reći neke stvari o našoj EP.EP na svojim stranicama iznosi ponovne neistine. Mene je najviše fascinirala “istina” o gubitku firme u 2012. godini i njezinoj dobiti u siječnju i veljači 2013. godine (ostani fokusiran/a na ovo razdoblje. Detaljnije opisujem malo niže.) Ono što je večernji list objavio 5.3.2013 je u potpunosti istina. Osiguranje radnika ne postoji. Objavljen je natječaj za isti prošle godine, ali još niti jedan nije prihvaćen.
Kako bi uprava i Nadzorni odbor smanjili broj mogućih povreda uposlenika na terenu, zaključili su da je najbolje dovoditi radnike iz tvrtki s kojima posluju. Tako npr. radnici iz SIEMENS Sarajevo dolaze u Mostar kako bi u rasklopnom postrojenju namjestili relej koji znaju namjestiti i Ivana Bunoza i Mate Pavković. To čak znaju namjestiti i stipendisti EP HZHB.
Ovo nije nikakva tajna, jer su mi radnici otvoreno rekli da ništa ne rade nego samo da promatraju kako drugi rade. I onda, naravno, SIEMENS sve to naplati (firma ide nepotrebno u gubitak).
Na njihovoj stanici  stoji da je planirani gubitak za prošlu godinu iznosio 56 milijuna maraka, ali marljivim radom (moš mislit) uprave i nadzornog odbora, koji se tuče, smanjen je za 12 milijuna maraka. Tako da je ukupni gubitak oko 44 milijuna. Ok. Ali što mislite koliki bi bio gubitak da su imali potpisano osiguranje radnika s Croatia Osiguranjem, Eurohercom ili Jahorinom? O da, u pravu ste, došao bih do približno 50-52 milijuna maraka. Ovo će Vam potvrditi i HSP (Hajmo se potući).
Kažu sljedeće: ” U mjesecu siječnju 2013 dobit tvrtke je 20milijuna KM, u veljači očekuju slično.” To sve stoji. Kiše je bilo. Poslovanje odlično.
Ali vratimo se u prošlu godinu. Ako se sjetimo siječnja mjeseca, bilo je kiše kao i u ovom 2013. Sjetimo se VELJAČE 2012. O da, snijega i kiše na sve strane. Moglo bi se reći da je veljača donijela preko 30 milijuna KM. Ožujak 2012 kiša, travanj tu i tamo poneka kiša. Ali SVIBANJ 2012 puna dva tjedna kiša. I opet 30.6.2012 godine gubitak tvrtke iznosi 31 milijun KM. A 31.12.2011 gubitak je iznosio 15milijuna KM. (U daljnjem tekstu donosim kako je se tvrtka uvukla u 44 milijuna KM).
Kad bolje razmislim, nije bilo moguće s takvim poplavama uvući tvrtku u gubitke. I na taj način dovesti istu u mogućnost privatizacije.
Evo kako je nastao ovoliki gubitak, odnosno kako je se krala kiša i snijeg (Pavković i društvo):

1. Npr. vikendica na Ruištu iznosi oko 100 000KM. EP HZHB kupuje istu i ima je u svom vlasništvu. Leko, Pavković i Bunoza stvaraju tajnu licitaciju. Pavković je kupuje za 1KM. Pavković postaje vlasnik iste.
2. Surfa Bunoza internetom o novim auto-ljubimcima. Svidi joj se Škoda Superb, natjera Krešiča da je kupi za 40 000KM, a onda je tajno licitira za 1KM. A onda koristi Škodu za tajne sastanke s predsjednicima što u ranim što u kasnim satima.

Ako sam se sam, a i VI, pitali gdje je završio onoliki snijeg i oborine – evo u tajnikm licitacijama.
Isto tako, piše da ova uprava radi bolje nego prethodne. HSP uprava nema veze što radi. Toliko su očajni da kopaju po papirima uprave HDZ koja je nekad dobro obavljala svoje poslove. Kad pričaju Ivani kako treba raditi s energijom i radom elektrana, ona samo gleda i ništa ne shvaća.
Ističu, ako Vecernji list ima bilo kakve dokaze o nezakonitom radu da iste prijavi nadležnim institucijama. E pa gospodo ja i moj tim smo u više navrata mislili dignuti tužbu protiv Vas. Ali naši prijatelji odvjetnici su nas u više navrata spriječili jer znamo da Vi (HSP) kontrolirate sudstvo. Imamo dokaze koji su gore navedeni. Ako su sudovi spremni na legitimnu raspravu, onda je vrijeme da Pavković, Leko i Bunoza se pridruže Branimiru Glavašu.
Kažu da je Sanader najveći kriminalac. E pa ima i većih. To je HSP. Hsp koji je spreman privatizirati sva blaga Hercegovine. Sva blaga koja su naši djedovi mrkotrpno dizali. A sad će neki sav “naš” trud uništiti u par minuta.
E moj narode………..
Autor je uposlenik Elektroprivrede
 
 
Šerijatski odjel našeg portala, na fotografiji bošnjačke uprave u ovoj tvrtci otkrio je jednu nelogičnost.
Kako to da EPHZHB ima para za vikendice, Siemens, i Superbice a ne može mladoj pravaškoj karijeristici kupiti grudnjak?
Je li u redu i krši li se to sa sarajstanskim ćudoređem da mlade menadžerice ove kuće ovako izlaze vanka?
Ne tjerajte nas na novu humanitarnu akciju Dajmo za grudnjak!

 poskok.info