Published On: Uto, lis 24th, 2017

Novi detalji zvjerskog ubojstva u Dubrovniku: susjedi cijelo vrijeme slušali svađu majke i sina, ali nisu pozvali policiju

Đ. M. (34), sin Lidije Matić (65) koja je u nedjelju 22. listopada u poslijepodnevnim satima ubijena u obiteljskom stanu u zgradi u dubrovačkom naselju Čokolino, pronađen je i trenutačno se nalazi na Odjelu psihijatrije Opće bolnice Dubrovnik, gdje se o njemu skrbe liječnici tog odjela.

Pronađen je nakon opsežne potrage do koje je došlo zbog sumnje da je upravo on počinio stravično i nesvakidašnje ubojstvo koje je i dan nakon počinjenja glavna tema dubrovačkih ćakula. Brojni se sugrađani, u nevjerici, još pitaju što je dovelo do ubojstva, za koje javnost sumnjiči upravo mladog čovjeka koji je dosad iskazivao golemu ljubav prema majci.

Neslužbeno doznajemo da je Lidijinu smrt potvrdio bolnički patolog, ali do trenutka pisanja teksta za novine obdukcija još nije obavljena. Nesvakidašnje ubojstvo u naselju Čokolino, doznajemo također neslužbeno, počinjeno je ciglom, a intenzivna istraga koja je u tijeku pokazat će je li ga počinio upravo žrtvin sin.

Prema riječima susjeda koji s osobnim podacima iz razumljivih razloga nisu željeli ići u javnost, za Đ. M. se sumnja da je imao psihičkih problema. Navodno je na dan ubojstva stan odjekivao od svađe između majke i sina koji je tom prilikom često spominjao Boga. Međutim, nitko nije mogao sa sigurnošću reći što je pravi razlog svađe i kako je do nje došlo, odnosno zašto je trajala tako dugo.

Jedan od susjeda je rekao da zna za silnu ljubav sina i majke, a drugi da mu je poznato kako se samo nekoliko dana prije majčine smrti “širom Dubrovnika raspitivao za bilo kakav posao kako bi pomogao majci koja je nalazila u nezavidnoj financijskoj situaciji”.

Inače, Đ. M. je u rujnu 2012. godine na dubrovačkom Sveučilištu diplomirao primijenjeno/poslovno računarstvo i stekao zvanje inženjera računarstva, odnosno univ. bacc. ing. comp. Bio je nezaposlen, ali se isticao kao volonter. No, u posljednje je vrijeme iskazivao jača religijska čuvstva te je sudjelovao i u nekim molitvenim zajednicama.

Navodno je imao vrlo pozitivnih, ali i faza kada je bio vrlo zatvoren za okolinu. Pretpostavlja se da je zbog psihičkih problema u isto, jesenje doba godine, u listopadu 2013., iz neobjašnjivih razloga nestao iz obiteljskog stana. Tada je nestanak prijavila majka, a nakon dva dana sin, potpuno iscrpljen, pronađen je na predjelu Gorica sv. Vlaha, nepuni kilometar zračne linije od stana, piše slobodna dalmacija

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x