Novi detalji tragedije u Hrvatskoj: Svi smrtno stradali i ozlijeđeni su migranti

Novi detalji tragedije u Hrvatskoj: Svi smrtno stradali i ozlijeđeni su migranti
Policija je utvrdila da se radi o teretnom vozilu registracijskih oznaka Republike Srbije koje se prevrnulo.

Noćas oko 3 sata dogodila se teška prometna nesreća na autocesti A3 kod Okučana u kojoj su poginule četiri osobe, a ima i ozlijeđenih.

Policija javlja kako je u 3:12 u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske zaprimljena dojava o prometnoj nesreći na autocesti A3, na sjevernoj strani u blizini Okučana.

Četiri poginula, radi se o migrantima. Ima i ozlijeđenih

Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja, gdje su potvrdili istinitost dojave te utvrdili da se prevrnuo kamion registracijskih oznaka Srbije koji je prevozio sijeno. Prema prvim potvrđenim informacijama, četiri osobe su smrtno stradale, dok je više osoba ozlijeđeno.

Riječ je o migrantima.

Potpuno zatvorena autocesta A3, ozlijeđeni u tri bolnice

U 4:10 policija je privremeno zatvorila promet na sjevernoj kolničkoj traci autoceste, a u 5:20 i na južnoj kolničkoj traci autoceste, zbog mogućnosti prilaza vozilima žurnih službi i pružanja pomoći ozlijeđenim osobama.

Ozlijeđene osobe su zbrinute u bolnicama u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu i Pakracu.

Stradali su bili u tovarnom prostoru

U tijeku je osiguranje mjesta događaja i obavljanje očevida u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom, kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti pod kojima se dogodila prometna nesreća te identitet stradalih i ozlijeđenih osoba, koje su se prema prvim informacijama nalazile u tovarnom prostoru teretnog vozila, tegljača s prikolicom.

Po autocesti su ostale rasute bale sijena.

Nakon obavljenog očevida, Policijska uprava brodsko-posavska izvijestit će javnost o svemu utvrđenom, poručili su iz policije.