Published On: Pet, velj. 22nd, 2019

Novi detalji: Škrinju s lešom vatrogasci premještali za vrijeme poplava

POLICIJSKI istražitelji obavili su danas temeljitu pretragu r kuće u međimurskom mjestu Palovec u kojoj je prošle subote nakon gotovo 19 godina pronađeno tijelo Jasmine Dominić.

Za ubojstvo je okrivljena njezina sestra Smiljana Srnec. Sumnja se da je Jasminu više puta snažno u glavu udarila tupim predmetom, a onda njeno tijelo ostavila u škrinji.

Temeljita pretraga u kući u kojoj je pronađeno truplo Jasmine Dominić

Istražitelji su nakon pretrage iz kuće iznijeli dvije velike katonske vreće s mogućim dokazima. Pretpostavlja se da su tragali i za oružjem kojim je Smiljana ubila u Jasminu.

Istražitelji su danas osim kuće pretražili i pomoćne prostorije gdje je navodno također jedno vrijeme stajala škrinja, prije nego što je unesena u kuću, pod stepenice gdje je bila i kada je pronađeno tijelo.

No pojavile su se nove informacije o škrinji u kojoj je gotovo 19 godina ležalo truplo Jasmine Dominić.

Međimurske novine pišu da je škrinja u kojoj je pronađeno tijelo bila premještena kad je potok Trnava poplavio dio Palovca, uključujući i Novu ulicu, 2001. i 2005. godine.

Vatrogasci su premještali škrinju i čudili se kako je teška

“Međusobno smo još komentirali kako je škrinja jako teška i zezali se što u njoj drže”, rekao je jedan od vatrogasaca koji je pomagao u premještanju škrinje iz podruma u kuću.

Međimurske novine navode i da Jasmina nije pronađena gola, kako se pisalo, nego da je bila u kućnom ogrtača, što bi moglo donekle pomoći istražiteljima u rekonstrukciji ubojstva.

Više je stručnjaka iznijelo stav kako će biti teško dokazati da je Smiljana Srnec ubila sestru zbog proteka vremena i nedostatka materijalnih dokaza. No istražiteljima bi mogla pomoći upravo najveća bizarnost u cijelom slučaju – to što je tijelo toliko dugo bilo zamrznuto. Naime, upravo led najbolje čuva biološke dokaze.

Što će policija pronaći i što će reći svjedoci

“Ako u forenzici postoje jednostavniji slučajevi, onda su to definitivno oni u kojima su tijela smrznuta. Prema novim forenzičkim spoznajama vama ne treba više od tri do četiri stanice koje će vam dati 16 do 20 pikograma DNA”, izjavio je jučer za RTL Dragan Primorac.

Sve će ovisiti i o tome što je policija danas pronašla u kući strave kako je neki nazivaju, ali i o tome što će ispričati svjedoci koje treba ispitati, prenosi Index.hr