Published On: Pon, pro 18th, 2017

NOVI APSURD: Novcima hrvatskih žrtava financirat će se obrana optuženika ArmijeBIH

Da Sarajevo nema viška sredstava Konaković ne bi mogao izdvajati novce za obranu optuženih pripadnika ABIH za ratne zločine. A višak sredstava Konaković ima upravo iz razloga jer svi kantoni u FBIH sufinanciraju Sarajevski kanton. Kanton s posebnim potrebama. Ukratko – parama koje se otimaju od hrvatskih porodilja, i od hrvatskih obitelji, pa i onih obitleji koje su žrtve ABIH i potencijalnih zločinaca nad njima, plaćat će se pokušaj obrane tih istih ljudi. Užas. Kada se pogleda mizerno malen broj Hrvata koji živi u Kantonu Sarajevo i kantonima sa ABIH većinom, jasno je da će ove novce za obranu ABIH zločinaca, platiti Hrvati koji više ne žive u SK. I koji su se “sami protjerali” u UZP kantone.

”Vlada Kantona Sarajevo je izdvojila 300.000 KM, za početak, da bi optuženi pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutarnjih poslova RBiH, protiv kojih se vode procesi, imali adekvatnu obranu kojom će dokazati istinu o agresiji na BiH”, kazao je Feni premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković. Sredstva su predviđena u Prijedlogu proračuna Kantona Sarajevo za 2018. godinu.

”Protiv većeg broja bivših pripadnika Armije RBiH i MUP RBiH se vode sudski postupci tijekom kojih su za adekvatnu obranu potrebna izuzetno velika novčana sredstva, koja se mjere desetinama, pa i stotinama tisuća KM, pogotovo kod optužnih po zapovjednoj odgovornosti, gdje se optužbama pokušava promijeniti karakter obrambeno-oslobodilačkog rata”, rekao je Konaković. Naglasio je kako se ”procesi vode protiv onih zapovjednika čija se imena trebaju spominjati u knjigama ratovanja kao heroji”.

Premijer je mišljenja da se ”bh. zapovjednicima ne može dokazati nikakva krivnja te da nisu napravili niti jednu grešku”. ”Na žalost, danas su izloženi pritisku, tužbama, medijskom linču i to od ljudi koji pokušavaju izjednačiti žrtvu, zločinca i agresora”, naveo je Konaković. Tijekom razgovora s optuženima i boračkim udruženjima ocijenjeno je da se za naročito zaslužne pojedince moraju osigurati značajna sredstva, u ukupnom iznosu od 600.000 KM.

”Ono što je mene zaista rastužilo jeste činjenica da smo mi kao društvo zanemarili i ostavili te ljude, prepušteni su sami sebi. Prodavali su svoju imovinu da bi platili adekvatnu obranu, odvjetnike, od ovakvo projektiranog napada”, mišljenja je Konaković. Pomoć je do sada pružana putem fondacija koje se bave ovakvim poslovima i gdje se zbog velikog broja osoba radi o relativno malim iznosima.

”Odlučili smo da kao Kanton čvrsto stanemo uz naše optužene pripadnike Armije RBiH i MUP RBiH. Izdvojili smo 300.000 KM i izdvojit ćemo koliko god je još potrebno da bi imali adekvatnu i najbolju obranu kojom će dokazati istinu o agresiji na BiH”, rekao je Konaković te zaključio da je to način da se BiH zahvali ”najboljim sinovima”. –

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare