Published On: Sri, lip 23rd, 2021

Novalić uputio zahtjev ministrici Dujmović da osigura novac za košarkašice BiH

Shodno tome, Novalić je uputio pismo federalnoj ministrici kulture i sporta Zori Dujmović od koje zahtjeva da se obezbijedi finansijska podrška košarkašicama BiH za njihov historijski uspjeh.

Novalić uputio pismo

U pismu je navedeno da je plasmanom među osam najboljih ekipa Europe, ženska košarkaška reprezentacija BiH ostvarila povijesni uspjeh i svojom nesebičnom borbom i zajedništvom učinila ponosnim građane BiH.

Kako je istaknuto, njihov rad i zalaganje rezultirali su ovakvim vrhunskim uspjehom i on mora predstavljati obavezu državnim i javnim institucijama da osiguraju podršku i valoriziraju njihovu predanost.

Košarkašice BiH zaslužuju novčanu podršku

Dodano je da je ženska košarkaška reprezentacija BiH ovu vrstu podrške zaslužila svojim napornim radom i izvrsnim nastupima i plasmanom na Evropsko prvenstvo.

“S tim u vezi tražim od  da se ovaj povijesni uspjeh jednog športskog kolektiva podrži od strane Vlade FBiH, te je potrebno da, kao resorna ministrica, osigurate odgovarajuću financijsku podršku Košarkaškom savezu BiH – ženskoj košarkaškoj reprezentaciji, stoji na kraju pisma federalnog premijera”, priopćeno je iz Ureda premijera.

(N1/PRESS)