Published On: Thu, Apr 2nd, 2020

Novalić obećao 100 respiratora u roku 15 dana

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, rekao je večeras za N1 da u ovaj bh. entitet u idućih petnaestak dana stiže velika količina medicinske opreme koja će značajno olakšati rad zdravstvenim radnicima u uvjetima borbe protiv korona virusa.

Novalić je ispričao kako se radi o stotinu respiratora te ostaloj specijaliziranoj opremi – isključivo za potrebe zdravstvenog sektora.

– Radi se o novom setu nabave koji nam je dostavila Federalna uprava civilne zaštite i on će se sad poslije nabavke koja se odnosila na široke mase, odnositi na zdravstveni sektor. To je specijalizirana oprema koja je potrebna da bi se zdravstveni sektor lakše nosio s ovom pandemijom, jer primijetili ste da virus ulazi u zdravstvene ustanove. Tu je prije svega stotinu respiratora, pregovaramo za nabavku iz Kanade – visokoprofesionalni respiratori za kliničke centre, ali i za druge ustanove. Tu je 200.000 medicinskih maski i 100.000 kirurških maski za medicinsko osobilje, zatim 50.000 pari zaštitne obuće i konačno milijun rukavica. To je set koji je isključivo za medicinski sektor i ima svoju vrijednost u iznosi od osam do deset milijuna maraka – rekao je Novalić.