Published On: Sub, stu 20th, 2021

Novalić freelancere nazvao slobodnim satelitima

Najviše reakcija tijekom live obraćanja na Facebooku federalnog premijera Fadila Novalića od prije dva dana izazvala je njegova izjava o freelancerima.

Novalić je govorio o izmjenama zakona o doprinosima i porezu na dohodak te tvrdio da se njima neće oporezivati nasljedstvo kao štednja. Osvrnuo se i na navode stručnjaka da su među radnicima koji će ubuduće plaćati znatno više poreze i freelanceri.

Pojašnjavajući što su to zapravo freelanceri, federalni premijer je u jednom trenutku kazao da su oni “slobodni sateliti”. U upravo taj isječak njegovog live nastupa i slobodnog tumačenja freelancera mnogo puta je podijeljen na Facebooku i Twitteru, uz sarkastične komentare i podsmijehe.

“Bilo je pitanje freelancera. Oni su, prije svega, novi naziv na našem prostoru i općenito na svijetu i tek su se sada počeli prepoznavati u zakonima. Freelanceri su, ako pogledamo u nekim slobodnim tumačenjima, neki slobodni sateliti kojih čas ima, čas nema. To se u nekom ekonomskom smislu odnosi na to da čas rade, čas ne rade, ili imaju ugovore ili ih nemaju. I mi podržavamo taj vid ekonomije”, pojasnio je Novalić.

Zbog čega dolazi do upale i kamena u bubregu i kako čistiti bubrege i čuvati ih zdravim?

 

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Ganga🐉
Ganga🐉
8 dana prije

Ventilator nije u zatvoru ,di su jataci ? ventilatoriči

Neumska Džamija
Neumska Džamija
7 dana prije

Vehabije su freelanceri Islamske Zajednica BiH, odnosi li se ovaj zakon i na njih? Unaprijed hvala na odgovoru.