Published On: Ned, lis 17th, 2021

NOVAKOVIĆ – BURSAĆ O ATOVIĆU U ovoj zemlji mnogima je džihad neprestano na umu

Šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković-Bursać izjavila je da u vezi sa objavom konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića na Twitteru u kojoj poziva na rat uz poklič “Allahu Ekber” uznemirava činjenica da takvo nešto nije napisala mentalno nedovoljno stabilna osoba već državni službenik.

DOMINANTNA POLITIKA BOŠNJAKA

Novaković-Bursać je rekla Srni da takva objava možda nekome može zvučati iznenađujuće ili strašno, ali ona smatra da tih par rečenica u stvari veoma dobro ilustriraju i BiH i trenutno dominantnu politiku Bošnjaka koja ga je i postavila na ovu poziciju.

“Prvo, iskaz jako dobro pokazuje da trenutnu dominantnu politiku Bošnjaka s jedne strane karakterzira potpuno odsustvo prihvaćanja političke i svake druge realnosti u ovoj zemlji, do poziva i priziva oružani sukob, a sa druge strane je očito da je mnogima muslimanski sveti rat – džihad još glavna misaona i motivacijska odrednica”, rekla je Novaković-Bursać.

Ona je napomenula da ono što ipak uznemirava i mora privući dodatnu pažnju svih jeste činjenica da sve to nije napisala neka mentalno nedovoljno stabilna osoba, već državni službenik, osoba koju plaćaju svi koji žive u BiH.

“Imajući na umu to da mu je nadređena u Ministarstvu vanjskih poslova upravo “sestra muslimanske braće” ne čudi previše ni ovaj paradoks”, ocijenila je Bursać.

NE DOPRINOSE NAPRETKU

Ona je naglasila da ovakve izjave sigurno ne doprinose nikakvom napretku ili suživotu u BiH, ali vjeruje da su otrežnjujuće za neke koji su u drugi plan potisnuli činjenicu da je mnogima u ovoj zemlji džihad neprestano na umu.

“Za nas koji predstavljamo srpski narod sigurno su dodatno motivirajuće i potvrđuju da smo na pravom putu kada se borimo za ustavne principe i nadležnosti”, ocijenila je Bursać.

“Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber”, napisao je Atović na Twitteru,

guest
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
1 mjesec prije

Ove Dodikove curice igraju ko sahatić, udarile žestok presing sarajevskim islamistima 😎 a američke “just on time” konjice – nigdje ni za lijeka 🙁 … Bošnje, kao da je opet negdje zapelo…

Hodidjed
Hodidjed
Odgovori   Mene kliču Haso_2
1 mjesec prije

Čudno je ovo. Dodikove “amazonke” izluđuju ove naše čaršijske hairlije a Čovićevi “pretorijanci” ni mukaet. Ponašaju se k’o Alija nekada. Kao ono “nije ovo naš rat”

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
Odgovori   Hodidjed
1 mjesec prije

Iskreno se nadam da će se Draganče oglasiti čim se vrati sa one vrlo važne mise zadušnice! Što se tiče naše hrvatske ženske ekipe – one su vrlo zadovoljne Bosnom – njima nikad u životu nije bilo bolje! A ti Haso peci bureke po Sloveniji 🙁 …

Hodidjed
Hodidjed
1 mjesec prije

“sestra muslimanske braće” : Kako kulturno i inteligentno sročeno za onu vreću sala što hoda po arapskim zemljama omotana čaršafima i predstavlja se za ministricu bejha.

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
Odgovori   Hodidjed
1 mjesec prije

Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! ” A lopata u Amarovim rukama 😎 – to je zaboravio dodati 😉 …

Risovčanin
Risovčanin
1 mjesec prije

Šta reče tekbirnje i kmečanje , ništa novo ,idemo dalje, kataklizma.

never baklava
never baklava
1 mjesec prije

U Hrvatskoj medijska šutnja o Atoviću. Istovremeno masovno dijeljenje izjave patrijarha SPC-a Porfirija u kojoj epskim glorificiranjem hvali jednonacionalno-multi-kulti i bošnjački grad Sarajevo. Ono, u stilu, patrijarhu valja, a separatisti Dodiku ne valja.

O Atovićevoj prijetnji ratom šute Visoki u BiH, EU, SAD, strana veleposlanstva u BiH, Bodo Weber, sveprisutni cirkus od nena iz Srebrenice……

‘Ajmo Ih motivirati:

Umjesto Atovića istu prijetnju ratom izjavio je Dodik u ime tri prsta za Hrista. Ili Čović, kojem je trenutno maca jezik pojela, u ime viktorije s dva prsta za Krista

Jel’ sad prijetnja ratom?

Što bi nam u ova dva primjera Bošnje teferičili?

Čujete li već kako iz “duboko zabrinutog” svijeta pristiže tsunami galame i prijetnje sankcijama?

Uplakane nene iz Srebrenice pred uključenim kamerama, na jedan, dva, tri – kreni, uhvatile se u Kozaračko kolo i orkestrirano nariču li nariču. Tekst naricanja sročilo im je političko Sarajevo i Kavazovićev IZ.

Last edited 1 mjesec prije by never baklava
Hidžamija
Hidžamija
Odgovori   never baklava
1 mjesec prije

3 prsta za Srbe, 2 prsta za Hrvate a jedan prst za nas Bošnjake? Ma mnogo ste mi vi ćafiri pametni!!!

Risovčanin
Risovčanin
Odgovori   Hidžamija
1 mjesec prije

L🖕L

GraDZanin.
GraDZanin.
1 mjesec prije

Sigurno da je na umu.
Jedini pravi odgovor na podivljale cetnicko-ustaske politike i namjere je dzihad.
Najbolji lijek za vas.

Risovčanin
Risovčanin
Odgovori   GraDZanin.
1 mjesec prije

Hajde điha điha

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

ZA DOM

Cobra
Cobra
1 mjesec prije

Nema više Hrvatske da vam zbrinjava izbjeglice Neva više mudžahedina preko Hrvatske nema više oružja preko Hrvatske pa jadni nebili u šta se obuhvate.Opkoljeni sa svih strana pa izvolite BUDALETINE