NOVA UHIĆENJA U BIHAĆU: Povratnika Cvijana Radića ubili su tadašnji visoki policijski dužnosnici!

hašenje u bihaću Pripadnici Federalne uprave policije danas su u Bihaću uhitili  šest osoba i pretresli objekte u njihovom vlasništvu, zbog ubojstva srpskog povratnika Cvijana Radića, koje se dogodilo 1997. godine

Riječ je o četiri bivša i dva aktivna visokopozicionirana policijska službenika Ministarstva unutarnjih poslova /MUP/ Unsko-sanskog kantona /USK/, rečeno je novinarima na konferenciji za novinare u kantonalnom MUP-u.
Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač rekao je da postoje indicije da su uhićeni bili  izvršitelji, nalogodavci i suučesnici ovog teškog zločina.
Prema njegovim riječima, uhićeni  će biti predani Tužiteljstvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.
“S obzirom na to da ovo teško ubojstvo nije riješeno već 16 godina, Tužiteljstvo  i Sud BiH dali su nadležnost Tužiteljstvu  i Sudu Kantona Sarajevo da vode ovaj proces”, pojasnio je Lukač.
On je istaknuo  da ovo nije jedini slučaj neriješenih teških zločina na kojem aktivno rade pripadnici federalne policije. O imenima uhapšenih policija nije željela da govori.
Ministar unutarnjih  poslova USK-a Šefik Smlatić rekao je da će protiv aktivnih policijskih službenika koji su uhićeni u današnjoj akciji biti pokrenut disciplinski postupak.
Domaći mediji nezvanično saznaju da su uhićeni Asmir Bakrač, Husein Kunić, Fuad Poprženović, Halid Velagić, Ejub Ikić i Izet Šahinović.