Published On: Uto, lip 26th, 2012

Nova parlamentarna većina imenovala novi UO FTV

Zastupnici koji čine novu parlamentarnu većinu u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH danas su na sjednici ovoga doma u Sarajevu odlučili imenovati novi Upravni odbor Federalne televizije što je uvod u potpunu kontrolu uređivačke politike ovog javnog emitera.

Naime, u novom zasada privremenom, UO federalnog televizijskog servisa imenovani su Zehrudin Isaković, nekadašnji novinar tjednika Ljiljan i bivši direktor agencije FENA, zatim Nino Ćorić, Ljubušak koji je nedavno bio jedan od kandidata za generalnog direktora BHRT-a te Vanja  Kenjić, profesor sarajevskog Ekonomskog fakulteta.

Pored njih u UO će biti i Ranko Jović i Goran Samardžić. Obzirom na sastav i imena stranaka koje su ih imenovale, jasno se mogu nazrijeti budući koraci novog Upravnog odbora.

Izvjesno je pokretanje procedure za smjenu direktora FTV, Džemala Šabića, za kojeg se smatra kako je blizak SDA te povratak na uredničke pozicije nedavno smijenjenih SDP-ovih dvorskih novinara, Bakira Hadžiomerovića i Damira Kaletovića, piše Slobodna Bosna.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare