Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Nova parlamentarna većina imenovala novi UO FTV

Must Read

Zastupnici koji čine novu parlamentarnu većinu u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH danas su na sjednici ovoga doma u Sarajevu odlučili imenovati novi Upravni odbor Federalne televizije što je uvod u potpunu kontrolu uređivačke politike ovog javnog emitera.

Naime, u novom zasada privremenom, UO federalnog televizijskog servisa imenovani su Zehrudin Isaković, nekadašnji novinar tjednika Ljiljan i bivši direktor agencije FENA, zatim Nino Ćorić, Ljubušak koji je nedavno bio jedan od kandidata za generalnog direktora BHRT-a te Vanja  Kenjić, profesor sarajevskog Ekonomskog fakulteta.

Pored njih u UO će biti i Ranko Jović i Goran Samardžić. Obzirom na sastav i imena stranaka koje su ih imenovale, jasno se mogu nazrijeti budući koraci novog Upravnog odbora.

Izvjesno je pokretanje procedure za smjenu direktora FTV, Džemala Šabića, za kojeg se smatra kako je blizak SDA te povratak na uredničke pozicije nedavno smijenjenih SDP-ovih dvorskih novinara, Bakira Hadžiomerovića i Damira Kaletovića, piše Slobodna Bosna.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -