Published On: Čet, srp 4th, 2019

NOVA NADA Glencore spreman plaćati struju Aluminiju do kraja godine i kupiti kompaniju

Kako je potvrdio Samir Anić, predstavnik malih dioničara, radnici koji prosvjeduju pred zgradom Vlade imat će dva sastanka.

”Glencore je spreman preuzeti plaćanje električne energije do kraja godine i obveze dok ne preuzmu firmu. Ne zanima nas tko će preuzeti već da otkupe dionice. Danas ćemo znati što nudi firma iz Dubaija”, rekao je Anić za Bljesak.info.

Podsjećamo, danas je Vlada Federacije na sjednici izvijestila o svojim potezima vezano za poslovanje mostarske tvornice, a još se uvijek očekuje službeno očitovanje nakon sastanka dužnosnika Vlade FBiH s predstavnicima multinacionalna firme WAQT Trade LLC iz Dubaija, a na osnovu pisma namjere u kojem je ova firma iskazala interes za kupovinu većinskog vlasništva u Aluminiju.

Mostarska tvornica objavila je kako se u prvoj minuti subote gasi proizvodnja jer nema načina da se dogovori nova isporuka električne energije te da je za spas potrebno samo čudo.

Obavijestili su sve nadležne o procesu i posljedicama gašenja pogona, a unatoč ovim informacijama još je uvijek neizvjesno okončanje krize jer se iz pojedinih izvora mogu čuti različite verzije spašavanja Aluminija i radnih mjesta oko 900 ljudi.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare