Published On: Pon, pro 6th, 2021

Nova linija noćnog vlaka povezivat će Beč i Pariz

Austrijske savezne željeznice (ÖBB) u suradnji s Francuskim željeznicama (SNCF) i Njemačkim željeznicama (DB) uvode novu direktnu liniju koja će putnicima omogućiti da na ekološki prihvatljiviji način stignu od Beča do Pariza.

Noćna linija s prometovanjem treba započeti 13. prosinca, a putnike će prevoziti od glavnog bečkog kolodvora preko Linza, Salzburga, Münchena i Strasbourga do pariškog kolodvora Gare de l’Est. Vlak iz Beča polazit će ponedjeljkom, četvrtkom i subotom u 19.40 sati, a u francusku prijestolnicu stići će sljedećeg dana u 9.42. Linija od Pariza do Beča prometovat će utorkom, petkom i nedjeljom.

U vlaku se može rezervirati mjesto u vagonu za sjedenje, u vagonu s ležajima ili za spavanje. Putnici koji putuju s prijateljima ili članovima obitelji i žele privatnost mogu odabrati i vlastiti kupe. Noćni vlakovi Austrijskih željeznica temeljito se čiste prije i nakon svake vožnje, a prodajni asortiman u vlaku sada također uključuje dezinfekcijska sredstva i zaštitne maske, što osigurava ugodno i sigurno putovanje, piše eurocomm.pr.

Putovanje noćnim vlakom nije samo ekološki prihvatljivija varijanta u odnosu na vožnju automobilom ili let avionom. Ujedno je i praktična i povoljnija opcija od smještaja u hotelu, a putnici u vagonima s ležajima i spavaćim vagonima dobiju piće dobrodošlice i doručak prije dolaska na odredište. Za mjesto u vagonu za sjedenje treba izdvojiti 29,90 eura po osobi u jednom smjeru. Jednosmjerna karta za vagon za spavanje iznosi 89,90 eura.

Ova direktna željeznička linija oživljava povijest vlaka Orient Express koji je vozio i na ruti između Beča i Pariza do 2007. godine.

Uvođenjem nove linije širi se europska mreža noćnih vlakova, čime se nastoji potaknuti što više ljudi da umjesto automobila i aviona koriste željeznicu.

Austrijske željeznice najveći su operater noćnih vlakova u Europi. Kako bi svojim korisnicima omogućili što kvalitetniju uslugu, do 2027. godine namjeravaju uložiti više od 4,1 milijarde eura u modernizaciju vlakova.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare