NOVA IZJAVA O MEĐUGORJU Papa: ‘Gospa ne šalje emisare. Vjeri ne trebaju vidjelice’

Papa Franjo danas je ponovo govorio o ukazanjima u Međugorju kazavši da Gospa ne šalje emisare.  Papa je prije dolaska u Sarajevo, u subotu 06. lipnja, nagovijestio da će odluku o Međugorju kao svetištu donijeti do kraja mjeseca.

I dok se ta odluka čeka, vrhovni poglavar Katoličke crkve kritizirao je vidioce iz Međugorja.  “Ma gdje su ti vidioci koji nam govore da će Djevica Marija poslati pismo u 16:00 sati poslijepodne. Ne može to tako. I još žive od toga. To nije kršćanska vjera. Posljednja božija riječ se zove Isus Krist i ništa više od toga “, rekao je papa Franjo, prenosi La Repubblica.  Papa je govorio io rezultatima istraživanja Povjerenstva, koju je osnovala vatikanska Kongregacija za nauk vjere, a na preporuku pape Benedicta XVI. 

‘Benedikt XVI je započeo raditi na međugorskom slučaju s jednom komisijom, radio je na tomu 3-4 godine, dobar posao je napravio’
‘Uskoro ćemo donijeti neke odluke, zasad smo u kontaktu sa biskupima…’

“Kardinal Camillo Ruini (predsjedatelj povjerenstva op.a.) mi je predao istraživanje nakon tri ili četiri godine. Napravili su dobar posao. Uskoro ćemo donijeti odluku”, rekao je papa, piše La Repubblica.