Published On: Pon, lis 23rd, 2017

NOVA INFORMACIJA:Todorić nije u Londonu, već mnogo bliže Hrvatskoj

Proteklih dana u Ministarstvo vanjskih poslova, putem diplomatske mreže, stigla informacija da je Ivica Todorić na području Züricha, a ne u Londonu kako se do sad nagađalo.

Novi list piše da ako bi se to pokazalo tačnim, ne bi predstavljalo preveliko iznenađenje, budući da se tridesetak kilometara od Züricha nalazi Zug, u kojem je sjedište tvrtke Agrokor AG.

Od 21. listopada se Ivica Todorić službeno nalazi u bijegu, nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu za njim raspisalo tjeralicu, a slijedom rješenja Županijskog suda da se vlasniku koncerna Agrokor određuje istražni zatvor.

Na svom blogu Todorić je napisao kako će se vratiti u Hrvatsku dok prikupi dokaze o političkom progonu.

‘Više od 10 mjeseci svjedočim nevjerojatnom političkom progonu mene i mojih suradnika od strane političkih elita. Te iste političke strukture znaju da sam ja konzervativni demokršćanin i svjesni su, kad im se i politički suprotstavim, da će izgubiti svoje privilegije i nestati s političke scene. U ovom trenutku prikupljam činjenice kojima dokazujem da je projekt rušenja Agrokora stvoren u sprezi između hrvatske političke elite i stranih lešinarskih fondova. Kako bi prikrili svoje namjere, dio političkih struktura, kao i njihovi partneri koji su našli politički i ekonomski interes u propadanju najveće hrvatske kompanije, svoj izgovor traže u navodnim kriminalnim radnjama ljudi koji su radom kroz desetljeća stvorili Agrokor.

Da bi me spriječili u prikupljanju dokaza i dokumentacije protiv njih osobno, brzopleto su sastavili sramotnu kaznenu prijavu kako bi me pritvorili. Čim završim prikupljanje relevantnih dokaza vraćam se u Hrvatsku kako bih se suprotstavio zajedničkom zločinačkom pothvatu dijela političkih elita i njihovih pomoćnika koji se sakrivaju iza institucija države’, napisao je osnivač Agrokora.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x