Published On: Uto, stu 24th, 2020

Nogometno čudo podrijetlom iz Bugojna: Austrija mi je dala sve, ali ja sam Hrvat i srce kuca za Hrvatsku

Roditelji su mi za vrijeme rata izbjegli iz Bugojna i doselili se u Linz. Tu sam rođen 8. rujna 2002. godine. Počeo sam igrati u lokalnim klubovima Alkovenu i Edelweissu, a od 13. godine član sam Red Bull Salzburga – počeo je svoju priču Sučić.

U redovima Red Bull Salzburga, u kojem su već stasala dvojica A reprezentativaca, Ćaleta-Car i Pongračić, raste novo hrvatsko nogometno čudo, daroviti 18-godišnjak Luka Sučić, piše Večernji.ba.

Mnogi, uključujući izbornika vrste do 19 godina Joea Šimunića, tvrde da se radi o najnadarenijem hrvatskom veznom igraču novije ere i budućem A reprezentativcu. Sučić je, poput Pongračića, dijete hrvatskog iseljeništva, a već s 15 godina prigrlio je hrvatski grb. Iako je rođen u Austriji, a roditelji su mu iz BiH, svoju budućnost vidi samo u hrvatskom dresu.

– Roditelji su mi za vrijeme rata izbjegli iz Bugojna i doselili se u Linz. Tu sam rođen 8. rujna 2002. godine. Počeo sam igrati u lokalnim klubovima Alkovenu i Edelweissu, a od 13. godine član sam Red Bull Salzburga – počeo je svoju priču Sučić i nastavio:

– Skauti Red Bulla uočili su me na nekim pionirskim turnirima. Željeli su me potom vidjeti i u utakmici koju je moj klub igrao protiv njih. Odigrali smo 2:2, ja sam zabio gol i asistirao i nakon toga su mi rekli da bi me željeli vidjeti u svojim redovima.

Sami živite u Salzburgu od 13. godine?

– Da, i danas živim u klupskom internatu, u Salzburgovoj akademiji. Kada god sam slobodan, odem kući u Linz; ili autobusom ili roditelji dođu po mene. Uskoro ću putovati i sam jer polažem vozački – kaže Luka.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>