Published On: Sri, lis 25th, 2017

NOBILO: Neće biti sreće za Bošnjake dok ne shvate da je njihov glavni grad Sarajevo a ne Ankara

Ugledni bosanski advokat iz Splita, Anto Nobilo, široj bh. javnosti poznat kao tužitelj Andrije Artukovića  bio je gost Dana uživo na Hairli TV (N1) u kojoj se govorilo o  presudi Mahmuljinu i ostalim šefovima El Mudžahida, koje američke službe smatraju pretečama ISIL-a u Europi.

Govorilo se i  o suradnji BiH i Sirije i procesuiranju ISIL-ovaca, umornih, hrabrih povratnika u našu zemlju. Naime sirijske vlasti ne dostavljaju podatke BIH o tome što je koji Bosanac radio točno tamo, te im se u BIH sudi paušalno, jer nitko od njih neće da kaže jel u Siriji prodavao bureke il je radio neke nečasnije radnje. Recimo prodavao životopise Rasima Delića. Il ne dao Bog sudjelovao u borbama. A mi znamo da nisu.

Bliži se dan pravosnažne presude Mahmuljinu,  presude za UZP bivšem vojnom i političkom vrhu tzv. Armije BIH na čelu sa Alijom Izetbegovićem. Nedavno je izišao podatak da je čak 6 pripadnika Armije BIH sudjelovalo u zračnom napadu na WTC. Svo to vrijeme u BIH se govori samo o zločinima VRS i HVO-a dok je prostor Armije BIH etnički najočišćeniji prostor u BIH na kojem nedostaje preko 425.000 Srba i Hrvata. Vi se poznati kao plaćeničko odvjentičko smeće, možete li nam za 100 eura kazati nešto loše o Armiji BIH? 

Može zašto ne. Za 150 eura. Ok?

OK.Kakva su vaša očekivanja od ove presude Mahmuljinu? Hoće li nakon te presude Armija BIH biti označena kao praktički pro ISIL vojska?

“Znam sigurno što će se desiti. Odlučit će se o krivici pojedinih ljudi, a onda će politički lideri Bošnjaka napraviti sve što ne bi trebali napraviti. Lideri Bošnjaka neće izraziti žaljenje za obredna odsijecanja glava, neće osuditi zločine i zločince, a vodstvo Hrvata i Srba će nastojati instrumentaliziati presudu kako bi stekli prednost u borbi s bošnjačkim političkim elitama”, rekao je Nobilo za N1 koji smatra da će presuda biti važna.

Može li se govoriti o odgovornosti Armije BIH u kontekstu uvoza terorizma u Europu?
I da i ne. Ako me platite još 200 eura reći ću da je Armija BIH zapravo prva džihadistička armija u povijesti Europe.

Ok evo vam još 200 eura.

Armija BIH je prva džihadistička Armija u povijesit Europe. Oni se mogu pravdati ali i Alija i Ejup Ganića pozivali su džihadiste u BIH na svojim putovanjima po Istoku. Rekao mi je to Stipe Mesić. Osim toga proces protiv Ganića za ratno huškanje na Sjeveru Afrike, Francuska tek priprema. Na žalost, Hrvatska uopće ne razmišlja o tome iako su tamo nakon Ganićevog govora pobijeni i Hrvati.

G. Nobilo ova izjava je jako opasna. Ovo sve ste nam kazali za 200 eura. Pojeftinili ste?

Ajde ,ajde, kuća časti.

Koliko košta izjava da je Armija BIH jedini uspješan zračni napada izvršila na WTC u NewYorku, s obzirom da ti vojnici ABIH koji su poubijali 3000 Amerikanaca nikada službeno nisu razvojačeni?

To ću vam izjaviti za 500 eura.

Može. Evo 500 Eura.

Jedini uspješan zračni napad Armije BIH bio je napad na WTC tornjeve – kazao je Nobilo. A tamo su pobijeni i mnogi muslimani. Tako da taj napad bivših pripadnika Armije BIH treba odvojiti od islama. Njima je cilj bio samo teror. Kako u SAD-u tako i u BIH. Ne treba to dovoditi u vezu sa Sarajevom, ali neke Sarajlije treba dovesti u vezu s njima. Ti ljudi koji su tada koordinirali napade s njima i dalje su u strukturama vlasti BIH. Neki od njih čak i u diplomaciji.

Tko točno? 

Kazat ću vam ime za 300 eura.

Može.

Husein.

Za koliko love biste izjavili da ste šupčina?

Jel to pitanje il mi nudite lovu?

To je pitanje

Ali to pitanje u sebi sugerira odgovor. Dakle već ste me trznuli.

Dakle postoji neki iznos za koji biste izjavili da ste šupčina?

Pa gledajte. Ja sam odvjetnik.

Dakle vi smatrate da za svakog odvjetnika postoji cijena na koju izjavljuje što god treba izjaviti pa čak i da je šupčina?

Samo ću ponoviti da sam odvjetnik.

Znaju li u komori na koji način vi funkcionirate? Postoji li nekakav etički kodeks u vašoj komori?
Znam da postoji al nisam čitao. Ne stignem.

Koliko ste do sada zaradili novaca na nesreći Hrvata u BIH?
Odvjetnici takve podatke ne iznose u javnost.

Biste li za 10.000 eura objavili podatak koliko ste do sada zaradili pljujući po Hrvatima u BIH?
BiH, naravno.

Al upravo ste kazali da odvjetnici ne iznose te podatke.
Oni ne iznose, ja iznosim.

Pa hajde recite, potpisat ćemo vam obveznicu.
Ništa obveznica samo keš.

Mi nemamo toliko love.
Jebi ga rođo. Zato Bošnjaci imaju.

Oni dakle imaju lobističke centre kojima plaćaju razne ljude po Hrvatskoj da govore što im se kaže?
Naravno, to svaki ozbiljan nacionalni pokret ima. Recimo Albanci imaju daleko jače i moćnije centre. Hrvati u BIH su jedini narod na svijetu koji razmišlja da svijet funkcionira na načelu pravde. Ponašate se ko guske u magli, razjedinjeni ste, ne financirate ključne stvari i bavite se obnovama praznih crkvi. Plaćate folklorna društva. Kome će plesati ta društva? Normalno je da nestajete.

U pravu ste. 
Znam.

Kažu da će ova presuda umnogome utjecati na odnose u regionu.
“Mislim da će oni koji se protive zahtjevima političara iz redova bošnjačkog naroda u BiH zasigurno htjeti poentirati. Oni koji sebe smatraju pravnim sljedbenicama Bosne i Hercegovine neće priznati zločine džihadista i neće ih osuditi, pa će određene probleme koje BiH ima sa povratnicima s ratišta u Siriji nastojati umanjiti. Bošnjački narod u BiH će pokušati izjednačiti te zločine sa ekstremnim dijelovima Armije BIH. To bi moglo biti uzburkano u BiH. Bojim se da će presude biti iskorištene kako ne bi trebale”, smatra Nobilo koji ističe da “u BiH svaki narod ima svoju istinu”.

Nobilo je kazao da ima “rezervu prema udruženom zločinačkom poduhvatu” Armije BIH kako tvrdi Tužilaštvo.

Da li je ideja o reaktiviranju BIH iz 90-ih i Armije BIH još živa?

“Mislim da jeste, ali ključno je pitanje zašto jeste. Zato što politička pozicija u BiH nije definirana do kraja. Što prije se na demokratski način urede odnosi Bošnjaka s ostalim narodima, bit će manje prostora za restauraciju Bosne i Hercegovine kao jednonacionalne države Bošnjaka, koja je zaista neprihvatljiva u modernoj BiH”, smatra Nobilo.

Na pitanje da li se  Bošnjaci u BiH previše oslanjaju na Republiku Tursku, gost Dana uživo je odgovorio:

Treba vidjeti šta je politika Turske prema BIH. Imamo politiku Erdogana i Davutoglua. Te politike nisu usklađene. Predsjednik se zaletio s izjacom da mu je Alija na samrti dao neke mape, i geopolitičke smjernice i ostavio u amanet   BiH.  Takvo prisvajanje BIH, sigurno ne koristi. Drugi problem je što mnogi Bošnjaci smatraju da im je Ankara glavni grad, što nije točno. Neće biti sreće za Bošnjake u Bosni i Hercegovini dok ne shvate da je njihov glavni grad Sarajevo i da tu trebaju rješavati svoje probleme“, poručio je Nobilo.

Pitanje za kraj. Je li istina da Vam je Andrija Artuković rekao – Anto, ja neću dočekati Nezavisnu hrvatsku džavu, ali ti ćeš morati živjeti u njoj.
Jeste.

Kako se danas osjećate dok živite u takvoj državi?
Vaša je iluzija da je Hrvatska  nezavisna. Nikad nije bila i nikad biti neće.

Dakle prevario se?
Kad su Ustaše pogodile budućnost?

Je li BIH nezavisna država?
Ne budite smiješni. BIH nije čak niti država.

Zašto onda tvrdite kako je RH bila agresor na drugu državu ako RH nije nezavisna, i ne donosi sama odluke, a s druge strane tvrdite da BIH nije država?
Pada mi na pamet Predrag Raos.

Zbog knjige “Uhvaćen za izraz”?
Da.

E stvarno si šupčina.
Ja sam samo jedan običan odvjetnik.

Napomena: Tekst je preveden s bosanskog na hrvatski, putem google translatea uz poneki aktivisitčki input. Moguće da se razlikuje od izvornika. 

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x